SUVEREN: Therese Johaug gikk alene fra start til mål. 
SUVEREN: Therese Johaug gikk alene fra start til mål.  Foto: Jussi Nukari

Johaug utklasset konkurrentene

Therese Johaug var i en egen klasse under søndagens 15 kilometer i Lahti.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Heidi Weng ble nummer to. Hun var i mål hele 1 minutt og 5 sekunder bak Johaug. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre. Maiken Caspersen Falla gikk seg inn til en imponerende fjerdeplass.

Finske Riitta-Liisa Roponen ble nummer fem og bak henne fulgte to norske jenter til – Astrid Uhrenholdt Jacobsen på sjette og Kari Øyre Slind på sjuende.

– Vi er et utrolig sterkt lag for tiden. Vi er i god form. Det er moro, selv om mange kanskje ikke synes det er bra for sporten. Men vi kan ikke slutte å gå godt på ski for det, sier Johaug til TV 2.

Johaug tok dermed sin 15. verdenscupseier denne sesongen.

– Jeg var veldig nervøs før start . Det var harde løyper. Jeg prøvde å kjøre mitt eget løp og fikk tidlig luke. Da jeg fikk på meg skøyteski var det som en lek, sier hun til NRK.

I ensom majestet
Johaug gikk knallhardt ut og skaffet seg en luke etter bare noen minutter. De andre konkurrentene klarte ikke å henge på og dermed gikk verdenscuplederen i ensom majestet gjennom løypene i Lahti.

Med dagens seier øker Johaug avstanden i sammendraget ytterligere.

– Det er veldig godt. Jeg må si det. Jeg tar med meg flere poeng enn det jeg fryktet på forhånd denne helgen her.

Også Heidi Weng var fornøyd med helgens fangst i VM-løypene i Lahti.

– Det har vært en bra helg for min del. To pallplasser er veldig bra, sier Weng til TV 2.

– Var redd for å bli stiv
– Jeg skulle gjerne hatt kun klassisk i dag. Å bytte til skøyting var ikke så bra. Jeg konsentrerte meg bare om å få en fin flyt på skøytingen og om å sikre andreplassen tilfelle de andre hjelp hverandre bak der. Men de kom aldri, sier Weng videre.

Weng ble tvunget til å åpne hardere enn ønsket for å holde følge med Johaug.

– I dag var det tungt føre. Jeg var redd jeg hadde åpnet litt for hardt, for den fartenTherese setter ut fra start.. Ja, jeg trives bedre med å ta det litt rolig. Jeg måtte finne min egen rytme slik at jeg ikke ble stiv.