VÅPENSJEKK: Kort tid etter at den kontroversielle gruppen Odins Soldater startet sin nattlige patruljering i Drammen, troppet politiet mannsterke opp og foretok ID-sjekk av samtlige, samt sjekket dem for våpen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VÅPENSJEKK: Kort tid etter at den kontroversielle gruppen Odins Soldater startet sin nattlige patruljering i Drammen, troppet politiet mannsterke opp og foretok ID-sjekk av samtlige, samt sjekket dem for våpen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Odins soldater stanset av politiet i Drammen

En gruppe med personer fra Odins soldater ble sjekket for våpen av politiet i Drammen natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Totalt ni personer fra gruppen Odins soldater var ute på det de selv kaller patruljering i Drammens gater natt til søndag, ifølge nettavisen Drammen Live 24.

Politiet stilte med ni mann, og stoppet gruppen for å foreta sjekk av ID og eventuelle våpen. De fant ingen våpen på noen i gruppen, og lot dem etter kort tid gå videre.

Frykter konfrontasjoner

Politiet ønsker ikke at Odins soldater skal patruljere gatene, og er redde for at gruppen kan skape utrygghet i bybildet.

– Som vi har gitt uttrykk for tidligere, har vi ikke noe ønske om at disse skal være ute og gå i Drammen, da det ikke er noe som tilsier at vi må ha noen til å passe på i tillegg til politiet. Vi frykter blant annet at det kan komme til konfrontasjoner, og har gitt dem beskjed om at vi kan passe på byen alene, sier politistasjonssjef Øyvind Aas til Drammen Live 24.

Ble fulgt av politiet

Gruppen hadde med seg hunder, og ble ifølge NTB rådet av politiet til å ikke ha med seg hundene, da de kunne skape frykt hos andre. Rådet ble fulgt, og hundene tok en tidlig kveld, mens følget fortalte NTBs fotograf at de planla å fortsette det de kaller gåturen, fram til klokken 4 søndag morgen. En sivil politibil fulgte dem store deler av turen.

Dette er andre helgen gruppen patruljerer i gatene i norske byer.

(TV 2 / NTB)