VINNER: Hillary Clinton vinner nominasjonen i ørken-delstaten Nevada. Her er hun i aksjon tidligere lørdag. FOTO: REUTERS/David Becker
VINNER: Hillary Clinton vinner nominasjonen i ørken-delstaten Nevada. Her er hun i aksjon tidligere lørdag. FOTO: REUTERS/David Becker Foto: David Becker

Clinton vant i Nevada

Hillary Clinton takket velgerne for seieren i Nevada lørdag, men det var ikke mange prosentpoeng som skilte henne og rivalen Bernie Sanders.

– Til alle som møtte opp i enhver krok i Nevada: Dette er deres seier. Takk, skriver Clinton på Twitter.

– Mange har tvilt på oss, men vi har aldri tvilt på hverandre, sa hun i seierstalen litt etter midnatt norsk tid.

Når resultatene fra drøyt 80 prosent av valgmøtene i delstaten er talt opp, viser de en knapp seier til Clinton, som får 52,1 prosent mot Sanders' 47,8 prosent. Det gir foreløpig 18 landsmøtedelegater for Clinton og 14 for Sanders.

Clinton har satset stort i Nevada, hvor mange av innbyggerne har latinamerikansk bakgrunn. Dette er en gruppe hvor Clinton normalt gjør det bra, og mange har tatt det for gitt at hun kom til å vinne staten.

Sanders ser på sin side ut til å ha dratt nytte av seieren i New Hampshire, og utfallet av lørdagens valgmøter ble svært jevnt.

Sanders gratulerte Clinton med seieren, men sa også at hans valgkamp har «vinden i ryggen når vi setter kursen mot Super Tuesday». Tirsdag 1. mars skal det holdes nominasjonsvalg og -møter i en rekke stater, inkludert Sanders' hjemstat Vermont.

(©NTB)