Everton videre etter heldig Barkley-scoring og Lukaku-fulltreffer

Everton videre i FA-cupen mot Joshua Kings Bournemouth.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bournemouth - Everton 0-2:

Joshua King startet for Bournemouth mot Everton i 5. runde av FA-cupen lørdag.

De to lagene jaktet på en plass i kvartfinalen. Etter at Bournemouths Charlie Daniels bommet på straffe i førsteomgang vant Everton 2-0.

Ross Barkley sendte gjestene i føringen i andre omgang da skuddet hans gikk via et Bournemouth-bein før Romelu Lukaku sikret avansementet drøye kvarteret før slutt.

Se sammendraget øverst i saken!

Den verste prestasjonen denne sesongen

Etter kampen slaktet Everton-manager Roberto Martinez sitt eget lag for en kritikkverdig førsteomgang.

– Jeg synes at vi i førsteomgang var gode uten ball og jobbet hardt, men med ballen er det den verste prestasjonen vi har hatt denne sesongen. Vi var veldig slurvete. Vi maktet ikke å bruke ballbesittelsen til å skape noe farlig. Det var veldig skuffende, forklarte Everton-sjefen på pressekonferansen etter kampslutt.

– Etter pause var vi helt annerledes. Vi reagerte godt og vi konsentrerte oss både uten ball og med ball. Vi var tilbake til oss selv, fortsatte Martinez.

Straffebom

Det ble en jevn start på kampen og det skulle nesten ta en time før kampens første sjanse kom. Etter 27. minutters spill kjempet Evertons kraftspiss Romelu Lukaku seg gjennom på venstresiden og kom alene med keeper.

Vinkelen til Lukaku ble for spiss og avslutningen gikk i beina til keeper og Bournemouth fikk klarert. En stor sjanse skuslet vekk av spissen.

Så ble det skikkelig fart i kampen. Åtte minutter senere fikk hjemmelaget straffe. James McCarthy handset innenfor egen sekstenmeter etter corner. Straffen fra Charlie Daniels var ikke den beste og Joel Robles reddet forsøket.

Lagene gikk i garderoben uten scoringer til pause.

Heldig Everton-scoring

Bournemouth gikk offensivt ut og King viste seg frem minutter etter pause. Nordmannen fikk ballen på høyresiden og stormet frem. Der ble han lagt i bakken av en Everton-spiller og hjemmelaget fikk frispark. Innlegget fikk Everton klarert rett i beinet til Shaun MacDonald som sendte i vei et skudd over mål.

Like etterpå fikk Everton uttelling. Ross Barkley fikk ballen fra Tom Clerverley 18 meter fra mål. Unggutten sendte i vei et skudd som gikk via en Bournemouth-spiller og i en bue over keeper. En heldig scoring av bortelaget.

I det 76. minutt skulle den endelig sitte for Lukaku. Gareth Barry flikket corneren videre til belgieren som fra fem meter satte ballen i mål.

Bournemouth maktet ikke å skape noe i sluttminuttene og Everton gikk videre til neste runde.