Hevder City vil gi Celina lang kontrakt

Bersant Celina (19) har fått spilletid både i 3. og 4. runde i FA-cupen. Nå kan buskerudgutten få sjansen i supermøtet med Chelsea søndag.

Se Chelsea - Manchester City på TV 2 Sport Premium søndag kl 17.00.

Midtbanespilleren gjør sitt første store intervju med en engelsk avis denne uken. Overfor The Independent forteller Celina litt om hverdagen i en av verdens største fotballklubber.

Pellegrini stoppet låneavtale
Avisen skriver at City håper å sikre seg 19-åringen for fem og et halvt nye år. Det er en tillitserklæring til spilleren som nylig fikk sin debut i Premier League. I vinter skal Celtic, Middlesbrough og Derby alle ha ønsket seg spilleren på lån.

Da satte manager Manuel Pellegrini ned foten. Med skader på stjerner som Samir Nasri og Kevin de Bruyne trenger City kreative midtbanespillere.

– Jeg er veldig takknemlig. Jeg liker ham veldig godt, og har et inntrykk av at han liker meg også. Han sier at jeg ikke trenger å vise fram mine ferdigheter, for det gjør meg ikke til en bedre spiller. Han sier at jeg skal gjøre alt enkelt og ikke miste ballen, sier Celina om forholdet til Pellegrini.

19-åringen forteller i intervjuet med Independent at han jobber med detaljer i sitt spill og ikke minst har ting å bedre i sitt defensive spill. Han skryter også av David Silva, som han mener er den perfekte læremester.

– Jeg lærer bare ved å se på David Silva. Måten han spiller en pasning på, hvordan holder på ballen og ikke mister den. Alle detaljene i spillet hans.

Vil bygge opp et godt landslag for Kosovo
Celina takket nei til videre spill på landslaget da han bare fikk spille fire minutter som innbytter i U21-kampen mot England i Drammen i fjor. Nå har han bestemt seg for å spille fotball for Kosovo i stedet for Norge. Til den engelske avisen forteller han at han ønsker å være med på å bygge opp et godt landslag for Kosovo.

– Jeg ønsket å spille for dem sånn at jeg kan hjelpe til med å bygge et land, et rykte og et godt lag. Alle land bør ha et landslag. Jeg vet de støtter oss, sier han videre.

Celina håper at hans avgjørelse om å spille for Kosovo vil føre til at flere følger hans eksempel.

– Jeg ønsker å være en rollemodell, en inspirasjon. Jeg ønsker å bli kaptein en dag. Det er det jeg vil.

(©NTB/ TV 2)