ADVARER: Redd Barna advarer mot at 13-åringer får tillatelse til å bruke Tinder, og sier det gir muligheter for overgripere til å komme i kontakt med mindreårige. Foto: Scanpix
ADVARER: Redd Barna advarer mot at 13-åringer får tillatelse til å bruke Tinder, og sier det gir muligheter for overgripere til å komme i kontakt med mindreårige. Foto: Scanpix Foto: Chris Radburn

13-åringer kan bruke Tinder

Barn helt ned til 13 år kan opprette en profil og bruke sjekkeappen Tinder. Høyrisiko for overgrep, mener politiet og Redd Barna.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Riktignok kan brukere under 18 bare snakke med andre brukere under 18, og begge må ha vist interesse for hverandre, skriver VG.

– Dette betyr at brukere ikke kan sende meldinger til hverandre uten gjensidig samtykke. Våre retningslinjer forbyr dårlig oppførsel. De som bryter disse blir slettet fra Tinder, sier Tinders talskvinne Rosette Pambakian.

Det er ikke bra nok til å overbevise Kaja Hegg i Redd Barna.

– Det er veldig enkelt å lage en falsk profil, og disse aldersgrensene overholdes ikke nødvendigvis. Overgripere bruker alle arenaer som finnes i jakten på ofre, men de frekventerer særlig de appene hvor barn og unge selv går inn på sjekkearenaer, sier hun.

Hegg sammenligner det med å la en 13-åring gå på et utsted der det sjekkes med en lapp rundt halsen om at barnet også er «deltaker i markedet».

– Dette er en sjekkearena som primært brukes av voksne. De yngste er ikke modne nok til å være på slike steder. På tross av at det nok finnes rammer rundt bruken, vil Tinder utgjøre en høyrisiko for overgrep, sier hun.

Både Hegg og politioverbetjent Kari-Janne Lid ved oslopolitiets seksjon for volds- og seksualforbrytelser synes aldersgrensen er altfor lav. (NTB)