NY SYKLON PÅ VEI: Sterk vind blåste inn mot land da syklonen «Evan» traff Fijiøyene i desember 2012. Nå er en ny syklon på vei. FOTO: AP Photo/Tertius Pickard
NY SYKLON PÅ VEI: Sterk vind blåste inn mot land da syklonen «Evan» traff Fijiøyene i desember 2012. Nå er en ny syklon på vei. FOTO: AP Photo/Tertius Pickard Foto: Tertius Pickard

Massiv syklon over Fiji

En syklon i kategori 5 nærmer seg Fiji lørdag. Alle flyginger til og fra øynasjonen i Stillehavet er kansellert, og det blåser allerede kraftig på flere av øyene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Syklonen, som har fått navnet «Winston», har en gjennomsnittsfart vindhastighet på 220 kilometer i timen, med kast opp mot 315 kilometer i timen.

Den massive syklonen er i kategori 5, som er det kraftigste uværet på skalaen. Den vil bevege seg over hovedøyene Viti Levu og Vanua Levu denne helgen, skriver CNN.

«Winston» er den sterkeste syklonen som er registrert til å treffe hovedøyene direkte. På hovedøyene bor mesteparten av Fijis 900.000 innbyggere.

Øygruppen har blitt rammet av kraftige sykloner også tidligere. I 2012 traff syklonen «Evan» Fiji, som ble spådd til å bli den kraftigste syklonen i området på 20 år.

I 2010 etterlot kategori 4-syklonen «Tomas» seg store ødeleggelser i landet.

(NTB / TV 2)