FIKK BLÅ BOKS AV CHELSEA: José Mourinho fikk kopier av Premier League- og ligacup-trofeet av Chelsea i posten.  (AP Photo/Tim Ireland, File)
FIKK BLÅ BOKS AV CHELSEA: José Mourinho fikk kopier av Premier League- og ligacup-trofeet av Chelsea i posten. (AP Photo/Tim Ireland, File) Foto: Tim Ireland

Chelsea sendte kopi av Premier League-trofeet til Mourinho

Samtidig sier José Mourinho at flere klubber er på jakt etter ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et forsøk på forsoning med José Mourinho har styreformann Bruce Buck og Chelsea sendt portugiseren en påminnelse om hvor mye han har betydd for klubben.

Ifølge Telegraph har Mourinho fått tilsendt kopier av Premier League- og ligacup-trofeene han vant med Chelsea forrige sesong. I en blå boks skal 53-åringen også ha fått en brev signert Buck med en takk for all suksessen han har ledet klubben til.

Mourinho har vært arbeidsløs siden han fikk sparken i Chelsea for to måneder siden. Ryktene har vært mange, men foreløpig har den meritterte manageren sittet stille i båten. Chelsea skal være takknemlige for at Mourinho har holdt en lav profil i kjølvannet av avsettelsen.

Men om Mourinho vil det eller ikke: Ryktene om neste stoppested kommer ikke til å avta. Flere medier hevder at Manchester United er favoritter i jakten på Mourinho. Det er tidligere rapportert om møter mellom Mourinho og rødtrøyene. Foreløpig får imidlertid Louis van Gaal sitte i managerstolen til tross for en mengde svake resultater, tapet for Midtjylland i Europaligaen er det siste i rekken.

Torsdag ble det meldt i Italia om et møte mellom Inter-deleier Massimo Moratti og Mourinho. Mellom 2008-2010 ledet Mourinho Inter til to Serie A-titler, én Mesteliga-tittel og én cuptittel. Han er likevel klar på at han ikke kommer til å ta over for Roberto Mancinis Inter-lag neste sesong.

– Inter har et strålende prosjekt, og det er Erick Thorir og Roberto Mancini, sier Mourinho La Stampa.

53-åringen er fremdeles bosatt i London og kan fort ende opp med å bli værende i England. Selv sier han i intervjuet med La Stampa at han ikke jakter på en ny klubb, men at det er mange som er på jakt etter ham.

– Jeg vet virkelig ikke hvilken klubb som er min neste. Én ting er imidlertid sikker: Jeg elsker fotball og kommer tilbake med samme lidenskap og ambisjon som alltid før. I dette øyeblikket har jeg respekt for hver trener og hver klubb. Jeg er ikke på jakt etter en klubb. Det er klubbene som jakter på meg, sier Mourinho.

For Chelseas del er det fremdeles uvisst hvem som leder laget neste sesong etter at den midlertidige manageren Guus Hiddink har fullført sitt kortvarige opphold. Antonio Conte, Massimiliano Allegri, Jorge Sampaoli og Diego Simeone er noen av kandidatene som regnes som favoritter til å jobbe for Roman Abramovitsj.