kjempetabbe kostet Riiber seieren:

Norsk kombinertløper disket etter å ha gått feil på oppløpet

– Det var utrolig surt og flaut, sier Riiber til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Lahti (TV 2): Jarl Magnus Riiber (18) var på vei mot en sterk seier i kombinertrennet i Lahti, men en kjempetabbe på oppløpet ble meget kostbar for nordmannen.

– En liten kortslutning
18-åringen rykket fra konkurrentene i den siste bakken og skulle bare komme seg til mål. Men like før oppløpet tok Riiber feil avstikker og endte opp med å gå en snarvei.

Riiber var først over målstreken, men den lille avstikkeren ble ansett som et brudd på reglene. Arrangørene valgte derfor å diskvalifisere Riiber og ta fra ham seieren.

Se video av kjempetabben øverst på siden!

– Det var ikke store greiene, men likevel så ble det så dramatisk som det ble. Jeg klarte å svinge for tidlig, i stedet for å bare ture inn til mål og ta min andre seier. Det var utrolig surt. Det er flaut, sier Riiber til TV 2.

Og påpeker:

– Jeg er utrolig fornøyd med det jeg har prestert. Jeg fikk bevist på tv at jeg klarer å hamle opp med de to beste kombinertløperne i verden. Det er jeg utrolig stolt av.

– Men jeg er et «sosehue» og klarer å finne på noe hver gang. Jeg har vel litt for dårlige rutiner. Jeg må bare bli litt mer rutinert, sier Riiber med et smil.

Landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen vet ikke helt hva han skal si om det som skjedde på oppløpet.

– Det er et godt spørsmål. Dessverre går han i feil bane inn mot mål, og da blir han selvfølgelig diskvalifisert i henhold til regelverket. Det ble sånn, dessverre. Det var en liten kortslutning, sier Ingebrigtsen til TV 2.

SKUFFET OG LEI SEG: Jarl Magnus Riiber (18) etter å ha fått beskjeden om at han mistet seieren i Lahti. FOTO: TV 2.
SKUFFET OG LEI SEG: Jarl Magnus Riiber (18) etter å ha fått beskjeden om at han mistet seieren i Lahti. FOTO: TV 2.

En tydelig skuffet og frustrert Riiber ønsket ikke å snakke med pressen etter blemmen som kostet ham verdenscupseier. Det var tungt å få beskjeden om diskingen.

– Vi har ikke snakket så mye. Han var veldig lei seg og skuffet over det han hadde gjort, sier Ingebrigtsen som er enig i at diskvalifisering var eneste utvei for arrangøren.

– Det er utøverne sitt eget ansvar å gå i riktig spor inn mot mål. Sånn er det. Det fikk dessverre fatale konsekvenser. Han hadde gjort en sinnssjukt bra konkurranse med glimrende hopping og et fantastisk langrenn. Taktisk perfekt gjennomført, sier Ingebrigtsen.

– Ganske brutalt
Tyskeren Eric Frenzel ble tildelt seieren, mens japaneren Akito Watabe endte opp på andreplass. Jan Schmid sørget for norsk tredjeplass i Lahti, der VM arrangeres om ett år.

– Det er jo spesielt. Jeg blir jo nummer fire, men står som nummer tre, sier Schmid til TV 2.

Schmid sier at diskingen er knallhard lærdom for det norske stortalentet.

– Det er ganske brutalt. Går du feil, må du snu og gå tilbake. Det har han sikkert lært nå, sier Schmid.

– Vi har gitt han en klem og sagt at han er kjempegod. Han leker jo med dem på slutten. Det må han ta med seg. Så får han ta det som hard læring.

Disket to ganger
Dette er ikke første gangen Riiber blir disket i et kombinertrenn i verdenscupen. Heller ikke første gang i Lahti.

I mars i fjor ble nemlig Riiber disket under lagsprinten i den finske vintersportsbyen. Riiber kjempet om seieren, men på oppløpet gikk både han og Johannes Rydzek i bakken. Tyskeren kom seg på beina og gikk inn til seier. Riiber derimot fikk trøbbel med utstyret og fikk omsider karret seg til mål på én ski til en tiendeplass, men han og lagkompis Jan Schmid ble diskvalifisert.

Også i Seefeld i slutten av januar var uhellet ute for Riiber. Da mistet 18-åringen en tredjeplass etter at han glemte å gå med tidtakerbrikke.

Riiber står bokført med én verdenscupseier i karrieren. Den kom i Oslo i starten av februar. Men det burde vært to, hadde bare Riiber gått riktig i Lahti.