Jøran Kallmyr (Frp) forlater Justisdepartementet fredag, og slutter i jobben som statssekretær. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Jøran Kallmyr (Frp) forlater Justisdepartementet fredag, og slutter i jobben som statssekretær. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

gir seg som statssekretær:

– Jeg kommer ikke til å slutte å ytre meg

– Det er vemodig å dra, men jeg kommer ikke til å la være å ytre meg, sier Jøran Kallmyr (Frp) på vei ut av justisdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik TV 2 erfarte i forrige uke, slutter Jøran Kallmyr (Frp) i sin jobb som statssekretær for justisdepartementet fredag. Han forteller at han har fått et tilbud om å bli partner i et mellomstort advokatfirma.

– Det er veldig vemodig å forlate justisdepartementet, men jeg gleder meg veldig til å begynne å jobbe som advokat igjen, sier han til TV 2.

Kallmyr skal snart bli tvillingfar og har i tillegg to barn fra før. Kombinasjonen av familieutvidelsen og partnertilbudet er ifølge han selv grunnen til avgjørelsen om å gå av.

– Jeg har storkost meg i justisdepartementet fra dag én. Man skal dra mens man fortsatt har det gøy, forteller Kallmyr.

Statssekretæren har vært en sentral person i innvandringsdebatten det siste året, og fått mye kritikk for sine uttalelser. Han mener selv at det har vært uproblematisk å fronte innvandringspolitikken slik han har gjort.

– Det har vært mye arbeid, det kan jeg skrive under på, men Norge har et veldig humant og godt system for å håndtere asylsaker og jeg føler meg trygg på ar vi har verdens beste rettssikkerhetssystem, så det har ikke vært noen etiske utfordringer for meg, understreker han.

Vil du fremdeles delta i den politiske debatten?

– Jeg er et menneske med masse meninger, og de kommer jeg ikke til å la være å ytre meg om, men det blir ikke noe verv.