Manchester United-spillerne risikerer 25 prosents lønnskutt

Manchester United-spillerne risikerer lønnskutt dersom det ikke spilles Champions League på Old Trafford neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har gått trådt for Louis van Gaals og hans disipler denne sesongen. De røde djevlene ligger nå seks poeng bak byrival Manchester City og den viktige fjerdeplassen som gir Champions League-kvalifisering.

Nå melder Daily Mirror at Manchester United-stjernene risikerer å få lønnen kuttet med 25 prosent dersom de mislykkes med å kvalifisere seg til neste års Mesterliga.

Hvis ikke laget makter å klatre opp på en topp fire-plassering i ligaen, er spillerne avhengige av å vinne Europa League for å beholde dagens lønningspose.

Da er de nødt til å slå danske Midtjylland på Old Trafford neste uke, etter å ha gått på et forsmedlig 2-1-tap i går.

Ferguson og Gills påfunn

Klubbadministrasjonen, med daværende manager Sir Alex Ferguson og administrerende direktør David Gill i spissen, introduserte denne lønnspolitikken i enkelte kontrakter for tre år siden.

Klausulen har deretter blitt inkludert i samtlige nye kontrakter etter katastrofesesongen 2013/2014, da David Moyes ledet klubben til en skuffende syvendeplass i Premier League.

– Klubben følte det var riktig å belønne spillerne for å nå en topp fire-plassering, men at de også måtte dele de økonomiske konsekvensene ved å havne utenfor, sier en kilde nær klubben.

I tillegg til en anselig lønnsreduksjon, kan også United-spillerne glemme potensielle bonusutbetalinger dersom de må nøye seg med Europa League-fotball neste sesong.

Premiepengene for neste års Champions League vil bli økt ytterligere. Deltakelse i gruppespillet vil generere 10 millioner pund ekstra i klubbkassen, mens vinneren i 2017 vil motta 42 millioner pund i premiepenger, mot årets 30 millioner.