Dette sparket får ekspertene til å reagere mot Spurs-stjerne

Den unge midtbanespilleren heldig som unngikk rødt da Tottenham spilte 1-1 mot Fiorentina.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Video med tillatelse fra MAX.

Tottenhams Dele Alli har tatt Premier League med storm, og sju mål på 20 kamper har gjort tenåringen til en aldri så liten sensasjon.

Men ting kan tyde på at suksessen har gått til hode på engelskmannen.

Sparket motspiller

I Tottenhams 1-1-kamp mot Fiorentina i 16-delsfinalen i Europaligaen var 19-åringen heldig som unngikk marsjordre fra dommeren. Etter 29 minutter kan det se ut som at midtbanespilleren sparker en liggende Fiorentina-spiller.

Etter en duell med forsvarsspilleren Nenad Tomović som endte med at Tomović gikk i bakken, sendte Alli et spark i retning ribbeina til sin serbiske motspiller.

Slapp unna med gult

Etter hendelsen startet tumulter mellom Spurs og Fiorentina-spillerne, som endte med at dommer Felix Zwayer utdelte et gult kort til midtbanekometen, tilsynelatende for duellen og ikke sparket.

Hendelsen førte til en jakt fra Fiorentina-spillerne på Tottenhams nr. 20, som fikk en albue av Tino Costa på slutten av første omgang.

Tottenham-sjef Maurio Pochettino svarte noe kryptisk på spørsmål om hans oppfatning av situasjonen.

– Skal bedømme situasjonen på video

– Jeg vet ikke, jeg så det ikke fra min posisjon. Det var vanskelig. Noen ganger skjer disse tingene. Jeg trenger å bedømme situasjonen på video og se hva som skjedde, fortalte argentineren i et intervju med ESPN.

Den tidligere Liverpool-vinger Steven McManaman var mer tydelig på hvordan han oppfattet sparket.

– Skulle fått rødt

Den nåværende BT Sports-punditen skulle helst sett Alli utvist i den kontroversielle situasjonen.

– Det var klart som dagen og han skulle fått et rødt rødt. Han ville definitivt blitt utvist i Premier League, uttalte 44-åringen i følge Daily Mail.

Sjanse for revasje

Kampen endte 1-1 etter scoringer fra Nacer Chadli og Federico Bernardeschi.

Tottenham, som forrige sesong ble sendt ut av Europaligaen av nettopp Fiorentina, vil håpe på revansje når de tar imot italienerne til returkampen på White Hart Lane.