FAMILIEN PÅ REISE: UNICEF-ambassadør Angelina Jolie og Brad Pitt sammen med barna Zahara og Maddox i India i 2006. Foto: Scanpix.
FAMILIEN PÅ REISE: UNICEF-ambassadør Angelina Jolie og Brad Pitt sammen med barna Zahara og Maddox i India i 2006. Foto: Scanpix.

Angelina Jolie: – Jeg ønsket aldri å få barn

Etter en reise til Kambodsja endret alt seg for seksbarnsmor Angelina Jolie Pitt (40).

Under et besøk i Kambodsja nylig, forteller Angelina Jolie CTV News hvordan hennes første tur dit endret synet hennes på barn.

Land med stor betydning

Hun besøkte landet for første gang for 16 år siden, under innspillingen av «Lara Croft: Tomb Raider». Kambodsja skulle vise seg å få en helt spesielt plass i Jolie Pitts hjerte. Her spilte hun inn filmen som ville ha størst betydning for hennes karriere, og det var også her hun adopterte sitt første barn.

– Det ble plutselig klart for meg at sønnen min var et sted i dette landet, sier Jolie Pitt om åpenbaringen hun fikk da hun dro tilbake til landet gjennom en tur med FN kort tid etter filminnspillingen.

Skuespilleren ble blåst av banen av kambodsjernes varme, på tross av tragediene som rammet landet på 70-tallet.

– Da jeg først kom til Kambodsja endret det meg. Det endret perspektivet mitt. Jeg innså at det var så mye historie som jeg aldri hadde lært på skolen, og så mye om livet som jeg trengte å forstå, sier 40-åringen som vokste opp i Los Angeles.

– Ønsket aldri å bli gravid

Jolie Pitt adopterte Maddox i 2002, og året etter åpnet hun en organisasjon i hans navn nordvest i Battambang-provinsen. Denne hjelper blant annet til å finansiere helsehjelp og utdanning.

Nå har Angelina og ektemannen Brad Pitt fått seks barn, men det var ikke alltid gitt at skuespilleren skulle bli mamma.

– Det er merkelig. Jeg ville aldri ha baby. Jeg ønsket aldri å bli gravid. Jeg satt aldri barnevakt. Jeg så aldri på meg selv som en mor, sier verdens mest kjente seksbarnsmor.

Jolie Pitt er for tiden i Kambodsja i forbindelse med Netflix-filmen «First They Killed My Father». Filmen handler om barn tatt til fange av Røde Khmer-regimet i Kambodsja, og er basert på memoarene til den tidligere barnesoldaten Loung Ung.