OSLO-FEST: Big air-hoppet som skal brukes under X-Games Oslo 2016 tar form på Tøyen i Oslo. X-Games Oslo arrangeres mellom  24. og 28. februar.
Foto: Alexander Vestrum / NTB scanpix
OSLO-FEST: Big air-hoppet som skal brukes under X-Games Oslo 2016 tar form på Tøyen i Oslo. X-Games Oslo arrangeres mellom 24. og 28. februar. Foto: Alexander Vestrum / NTB scanpix Foto: Alexander Vestrum

Nå er X Games utsolgt – også på Tøyen

Alt ligger til rette for folkefest på Tøyen i neste uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble de siste billettene til Big Air-konkurransene solgt.

– Det er utrolig kult at så mange vil oppleve actionsport på sitt råeste, i sentrum av Oslo, sier prosjektleder i TV 2, Ola Gråberg.

Det 57 meter høye Big Air-hoppet er 120 meter langt, 26 meter på det bredeste og veier omtrent 1000 tonn. Fredag i neste uke rykker de første utøverne inn for kvalifisering.

– Nå ser vi billettene flyr som varmt hvetebrød, og det blir nok utsolgt i Wyller om kort tid. Vil du oppleve verdens råeste actionsportkonkurranse i Norge, ville jeg ikke satset på å få kjøpt billetter ved inngangsporten, sier Gråberg.

Her kjøper du billetter

Fra før er skatefesten i Skur 13 utsolgt, inkludert kvalifiseringen. Til sammen er det lagt ut 25 000 billetter til arrangementene i Oslo fra 24. til 28. februar.

Yelawolf spiller på Tøyen
Amerikanske Yelawolf er headliner og skal spille etter finalene på Tøyen lørdag 27. februar. I tillegg skal de norske artistene Unge Ferrari og Philip Emilio & Arif bidra musikalsk på Tøyen under finaledagen. Flere artister slippes fortløpende.

TIL X GAMES: Silje Norendal og Ståle Sandbech.
TIL X GAMES: Silje Norendal og Ståle Sandbech. Foto: Roald, Berit

Ski, Snowboard og skateboard
Startskuddet for X Games Oslo 2016 går 24. februar, og det vil bli holdt konkurranser i snowboard, ski og skateboard. Deltakerne skal konkurrere i Big Air på ski og snowboard, Superpipe på snowboard og ski og Street på skateboard. Dette er første gang det vil være konkurranser i både sommer- og vintersportsgrener i samme by på et X Games-arrangement.

Skateboard-finalen er helt utsolgt, og det er kuan noen få billetter igjen til den norske kvalifiseringen.

X Games Oslo arrangeres for første gang siste uken i februar 2016.

X Games-stjernen Nyjah (21) er kvart norsk

Siden unnfangelsen i 1995 har ESPNs X Games blitt den ledende ekstremsportskonkurransen. X Games har også blitt en sterk merkevare for livsstil og et viktig utstillingsvindu for verdens beste actionsportsutøvere. Arrangementene skjer i tett relasjon med vertsbyene. I løpet av de to siste tiårene har X Games gjennomført actionsportkonkurranser og arrangementer med stor suksess i store deler av verden, i land som Brasil, Tyskland, USA, Spania, Frankrike, Canada, Kina, Japan, Korea, Malaisia, Mexico, Singapor, Taiwan og på Filippinene.

Siden 2013 har X Games utviklet seg fra rendyrkede actionsportskonkurranser til komplette kulturopplevelser for unge mennesker – og andre som setter pris på kultur og actionsport. X Games har blant annet hatt opptredener fra artister som Kenye West, Nicki Minaj, Tiesto, og 50 Cent.