Avisene i England har funnet frem krigstypene etter tapet.  
Avisene i England har funnet frem krigstypene etter tapet.  

Manchester-avis krever van Gaals hode på et fat

– Louis van Gaals troverdighet som Manchester United-manager er ødelagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vesle Midtjylland overrasket Manchester United og tok en sjokkerende 2-1-seier i den første 16-delsfinalen i Europaligaen torsdag.

Skyldte på Murphys lov
Etter kampen brukte van Gaal Murphys lov for å forklare tapet. Loven sier at alt som kan gå galt vil gå galt.

– Dette var Murphys lov. Når du starter en kamp og keeperen din har draktnummer 14, da startet du ikke på normal måte. Det var mye som skjedde i hodene på spillerne. I de 15 første minuttene av kampen var vi ikke gode, men etter det kom vi tilbake og scoret. Vi kunne ha scoret mer, men så blir det for mye, sa han i det offisielle intervjuet etter kampen.

Manchester United-fansen sang «we're fucking shit» underveis og etter kampen. Van Gaal innrømmer at laget ikke fungerte.

– Når du ser andre omgang har de kanskje rett. Fansen har rett til å kritisere, sier han.

Krever van Gaal sparket
De engelske avisene sparer imidlertid ikke på kruttet og Manchester-avisen Manchester Evening News gikk torsdag kveld ut og krevde United-manageren sparket.

– Bunnen er nådd for Manchester United etter Europaliga-fadesen. Klubbens eiere kan ikke lenger la denne langsomme og pinefulle døden trekke ut særlig mye lenger, skriver Stuart Mathieson i Manchester Evening News. Mathieson har fulgt United som reporter i over 20 år.

Han mener Louis van Gaals troverdig som manager er revet i filler.

– United ble en gjort til latter i Europa av en klubb som ble dannet i 1999 da de røde var en supermakt på kontinentet. Det er helt uakseptabelt av en klubb som pleide å slå Barcelona, Bayern München, Real Madrid og Juventus i Mesterligaen å tape mot Midtjylland i Europaligaen, skriver han.

Mathieson mener videre at hvis ikke styreformann Ed Woodward eller klubbens eiere snart foretar seg noe, kommer de til å bli møtt med opprør fra fansen.

– Fansen kan bli tvunget til gjøre opprør der det vil gjøre mest skade – på sesongkort-salget. Å tvinge dem til slike drastiske tiltak skulle ikke vært lov, mener han.

Stemples som «Euro Trash»
Også de andre britiske tabloidavisene ler av Manchester Uniteds pinlige Midtjylland-tap.

Daily Star slår fast at Manchester United er «Euro Trash» på sportsforsiden. Daily Mail skriver «ydmyket» med krigstyper på sin forside.

«Dette vil bli husket som en av de største ydmykelser i europeisk sammenheng», skriver avisen.

Daily Express konstaterer at Manchester United har sunket til et nytt bunnivå.

«Paul Onuachus mål 13 minutter før slutt sjokkerte United, men sannheten er at det kunne vært langt verre. Resultatet er det pinligste siden van Gaal tok over etter David Moyes», mener The Independent.

The Mirror melder følgende dagen derpå:

– I Legoens hjemland ble Louis van Gaal nødt til å plukke opp bitene etter nok et ydmykende tap for United. Fansen klaget på billettprisene til kampen med banner der det sto «Scamdinavia», men den største svindelen av alt var lagets ynkelige prestasjon, skriver journalisten David McDonnell i en kommentar og peker på at tapet bør dytte van Gaal et steg nærmere utgangsdøren på Old Trafford.