BOM: Daniel Sturridge og Liverpool maktet ikke å score i Tyskland. Foto: Scanpix
BOM: Daniel Sturridge og Liverpool maktet ikke å score i Tyskland. Foto: Scanpix Foto: Peter Cziborra

Tamt Liverpool sløste med sjansene mot Augsburg

Jürgen Klopps mannskap forble målløse i Europaliga-kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Augsburg - Liverpool 0-0:

Liverpool stilte med et solid mannskap, men måtte nøye seg med 0-0 etter en tam forestilling borte mot Augsburg i torsdagens europaligamøte.

Augsburg var fullt på høyde med Liverpool i det som ble omtalt som den største kampen i klubbens historie. Sørtyskerne er med i europacupen for aller første gang denne sesongen.

Liverpool manglet som vanlig intensitet i sitt spill. Bare i en liten periode tidlig i 2. omgang var det litt drag over engelskmennene. Men mål scoret ikke rødtrøyene. Det betyr at Augsburg har gode muligheter i neste ukes retur på Anfield.

Augsburg var nærmest seieren da innbytter Ji Dong-won skjøt i yttersiden av stolpen fire minutter før slutt. Vertene mistet mye av sin offensive slagkraft da toppscoreren i europaligaens gruppespill, Raul Bobadilla (seks mål), måtte ut med skade midtveis i 1. omgang.

De første 45 minuttene bød på lite, men Augsburg var nær å ta ledelsen da Alexander Esswein kom alene med Simon Mignolet. Liverpools keeper reddet, men like etter var han nær å gi Tobias Werner en gyllen mulighet til mål da han mistet ballen helt umotivert.

Etter hvilen var Liverpool langt mer hvasse i en periode. Daniel Sturridge burde styrt et innlegg fra James Milner i mål, mens Augsburgs Paul Verhaegh var nær å bidra til selvmål da han styrte ballen via lagkameraten Caiuby og mot egen keeper, men Marwin Hitz fikk kontroll.

Returoppgjøret spilles på Anfield 25. februar. (©NTB)