Forren (28) med drastiske grep for å redde proffdrømmen

– Jeg føler at dette er min siste sjanse, så jeg må gjøre alt for å få muligheten, sier Vegard Forren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SEVILLA/BERGEN (TV 2):

«Fittere, raskere, sterkere.»

Før OL-året 2016 har Vegard Forren tatt grep om egen situasjon. Ikke på grunn av de olympiske leker, men fordi han anser dette som sin siste mulighet til å komme seg ut til en større liga i Fotball-Europa.

– Ja, såpass ærlig må jeg være. Dette er min sjanse, sier Forren til TV 2.

– Det kommer en tid der man må ta et valg og prøve seg. Nå føler jeg at dette er siste sjanse, så jeg må gjøre alt jeg kan for å få muligheten. Så får vi se om det er nok.

Ny og bedre mann

28-åringen har ikke alltid hatt rykte på seg for å være blodseriøs når det kommer til kosthold og å holde den fysiske formen ved like mellom sesongene.

Hans eneste forsøk i utlandet, Southampton i 2013, endte med at han floppet. Forren fikk aldri spilletid for det engelske sørkystslaget.

Nå ser vi imidlertid en annen utgave av Molde-stopperen. En seriøs og blodtrimmet en.

– Vegard Forren har nok aldri vært så lett så tidlig i sesongen, sa Ole Gunnar Solskjær etter 0-3-tapet for Sevilla i torsdagens 16. delsfinale i Europaligaen.

Molde-manageren har trent laget hardt for at de skulle få en grei opplevelse mot det spanske storlaget. Selv om det ble tøft mot slutten kom de fra det med æren i behold.

– Skulle ha forstått det for mange år siden

Og den kortere ferien og det påfølgende harde treningsregimet har hjulpet Vegard Forren individuelt også.

– Jeg er enig i at jeg er i bedre form nå enn før. Jeg er veldig godt forberedt og har jobbet knallhardt for å være klare til sesongen, sier Forren.

– Jeg skulle vel ha forstått for mange år siden at man burde vært godt forberedt. Det heter seg jo at jo eldre du blir, jo mer fornuftig blir du. Nå var det absolutt på tide. Jeg har tatt tak i meg selv og gjort noen små grep som fungerer bra. Det er lenge siden jeg har hatt denne følelsen av å være ordentlig skarp.

Selv om det ble tap for Sevilla er Forrens formbeskjed et varselskudd til Tippeliga-konkurrentene.

Molde blir å regne med denne sesongen.

Den nå så veltrente Forren måtte avlegge urinprøve ved dopingkontroll etter kampen mot Sevilla.

– Til og med etter dårlige kamper blir jeg tatt ut til dopingtest. Ekstra kjedelig å vente på at det skal renne gjennom når vi har tapt 0-3, smiler Forren.