GULL, SØLV OG BRONSE: Slik ser det edle X Games-metallet ut.
GULL, SØLV OG BRONSE: Slik ser det edle X Games-metallet ut.

Dette er medaljene utøverne vil gi alt for i X Games Oslo

Strøken finish og luksuriøst preg på X Games-medaljene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag starter det første X Games på norsk jord i Oslo.

Da vil verdenseliten på ski og snowboard vise seg frem med luftige svev i Big Air-hoppet på Tøyen, og briljere med kule triks i superpipen i Wyllerløypa.

Det vil være fett nok i seg selv, men for utøverne dreier det seg ikke bare om å ha det gøy – det handler om heder, ære og edelt metall.

Og akkurat disse medaljene, laget av duoen i Broslo, er ekstra edle. Det er ikke bare forgylte stålbiter, men de er laget av ekte materialer.

– Vi ville unngå å bruke et billig materiale, for å så belegge det med noe som er gull-, sølv- eller bronsefarget, sier Nikolai Gyllenhammer i Broslo.

– Vi ønsker å vise alle de utenlandske utøverne den ærligheten i materialitet som god norsk design og arkitektur er kjent for, og valgte derfor å bruke massivt messing, rustfritt stål og kobber, som er gjennomfargede og edle metaller. Nakkestroppen er i skinn, i motsetning til de syntetiske materialene som ofte blir brukt til medaljer, og den gullkjede "bling bling looken" som X Games-medaljene i USA ofte har hatt.

Med den strøkne finishen gir det luksuriøst preg, som utøverne vil slåss om.

– Medaljene er relativt kostbare å produsere, ettersom de skal innom flere prosesser før de er klare. Etter at vi fikk råmaterialet levert fra Danmark, skulle de poleres og vannkuttes. Messingen og kobberet ble gravet, mens det rustfrie stålet ble lasergravert. Resultatet er en medalje med en eksklusiv følelse, som det blir gjevt å konkurrere om, sier Gyllenhammer.

– Medaljene er basert på den klassiske "Hello My Name is" navnelappen hvor vi bruker navnfeltet til å beskrive objektet. Dette går igjen i skiltingen på arenaene, på utøver plakatene og mer. Så førstepremien forteller selv: "Hello My Name is GOLD!"

Sportens største stjerner har meldt sin ankomst til det gedigne sportsarrangementet i Oslo.

GJEVE PREMIER: Gull, sølv og bronse.
GJEVE PREMIER: Gull, sølv og bronse.

Det gjelder selvsagt også de norske stjernene som Tiril Sjåstad Christiansen.

Ståle Sandbech, Torgeir Bergrem, Mons Røisland, Markus Olimstad, Emil André Ulsletten, Marcus Kleveland, Kjersti Buaas og Silje Norendal er de norske som deltar i Big Air på snowboard i Oslo.

Mens Sjåstad Christiansen, Johanne Killi, Øystein Bråten, Felix Usterud og Klaus Finne deltar i Big Air på ski.

Det gjøres i det største stillashoppet som noensinne er bygd.

På Tøyen-arenaen vil det også bli stjernespekkede konserter med blant andre amerikanske Yelawolf og norske Unge Ferrari.

Broslo setter opp en utstilling i Skur13, vegg i vegg med skateboard-arenaen, som blant annet vil vise forskjellige Broslo metall-arbeider.