Han er favoritt til å bli den neste James Bond: – Selvfølgelig ville jeg takket ja

BERLIN (TV 2): Tom Hiddleston (35) spiller spion i stjernespekket, nytt britisk drama.

Se traileren til «The Night Manager» i toppen av saken.

Den britiske skuespilleren Tom Hiddleston (35) var allerede en av favorittene til å ta over Daniel Craigs rolle som James Bond før det nye, britiske spiondramaet «The Night Manager».

Fra å være skuespilleren som misset rollen som Thor og måtte spille skurken Loke isteden, er han nå skuespilleren alle vil ha.

Forventningene til hans nyeste innspilling er skyhøye, og allerede før premieren, hylles han for sin rolle som den britiske spionen Jonathan Pine. I serien infiltrerer Pine et kriminelt nettverk som selger illegale våpen. Han blir en nær venn av sin største fiende, nemlig overhodet for nettverket, som spilles av ingen ringere enn House-skuespilleren Hugh Laurie (65).

– Ville selvfølgelig takket ja!

Mange mener at Hiddleston er så overbevisende i rollen som britisk spion, at han er en opplagt kandidat til å spille James Bond, nå som Daniel Craig trekker seg fra de kommende filmene.

TV 2 møtte Hiddleston på filmfestivalen i Berlin, og selv er han ikke i tvil om hvorvidt hadde ville tatt rollen:

– Hvis den telefonen hadde kommet, så hadde det vært en stor dag for meg. Jeg ville selvfølgelig takket ja! sier han til TV 2.

NY STORSATSNING: AMC og BBC har gått sammen om spionthrilleren The Night Manager. Den blir å se på TV 2 i mars. Foto: BBC/The Night Manager
NY STORSATSNING: AMC og BBC har gått sammen om spionthrilleren The Night Manager. Den blir å se på TV 2 i mars. Foto: BBC/The Night Manager

– Jeg er en stor fan av James Bond. Det har jeg vært siden jeg var liten. James Bond er en stor del av barndommen min, og mange andres barndom, særlig blant britene. Han er en stor figur i den sjangeren, sier Hiddleston.

Kan lett sammenlignes med Bond

Hiddleston ser mange likheter mellom Bond og Pine.

– Det er lett å sammenligne de to. Pine er mer sårbar enn Bond, og han har en dypere moral. Det som fascinerer meg mest, er motet spionene har. En spion velger å leve helt på utsiden av det som er et normalt liv, helt uten uten normale relasjoner, sier Hiddleston.

PREMIEREKLAR: The Night Manager ble vist på Filmfestivalen i Berlin torsdag kveld. Her er hovedrolleinnehaverne Hugh Laurie, Elizabeth Debicki og Tom Hiddleston på den røde løperen. Foto: AFP / John MACDOUGALL
PREMIEREKLAR: The Night Manager ble vist på Filmfestivalen i Berlin torsdag kveld. Her er hovedrolleinnehaverne Hugh Laurie, Elizabeth Debicki og Tom Hiddleston på den røde løperen. Foto: AFP / John MACDOUGALL Foto: John Macdougall

Bak serien står den danske, Oscar-vinnende regissøren Susanne Bier, som er fornøyd med at serien blir sammenlignet med James Bond-filmene.

– Det er fantastisk om han minner om Bond. Vi har ikke gjort noen forsøk på å få han til å ligne på Bond, men det er jo et stort kompliment. Hiddlestons rolle er nok litt mer utilregnelig. Pine gjør oss usikre - kommer han til å gå over til den andre siden og bli en del av den kriminelle verden? sier hun.

– Han har noe gåtefullt over seg

Bier er ikke overrasket over Hiddlestons braksuksess.

– Det er noe helt spesielt med Hiddletons blå øyne. Han har noe gåtefullt over seg, sier hun.

PÅ RØD LØPER: Skuespiller Elizabeth Debicki, også kjent fra The Great Gatsby, på rød løper før visningen av The Night Manager i Berlin torsdag kveld. Foto: AFP / John MACDOUGALL
PÅ RØD LØPER: Skuespiller Elizabeth Debicki, også kjent fra The Great Gatsby, på rød løper før visningen av The Night Manager i Berlin torsdag kveld. Foto: AFP / John MACDOUGALL Foto: John Macdougall

AMC, som er skaperne av Mad Men og Breaking Bad, har slått seg sammen med BBC om å lage dramaserien. Serien har med seg Olivia Colman, Elizabeth Debicki, Tom Hollander og David Harewood, blant mange andre, og er basert på John Lee Carrés bok med samme navn fra 1993.

Spiller «den verste mannen i verden»

Hugh Laurie, som er kjent som den arrogante og eksentriske doktor House, er tilbake i en britisk produksjon for første gang på 13 år. Han har alltid hatt lyst til å spille i en adapsjon av boka, men det var ikke helt slik han så for seg at det skulle skje.

– Jeg leste boka for 23 år siden og tenkte umiddelbart at jeg ville spille Pine. Da er det jo litt irriterende at Hiddleston spiller den unge helten, mens jeg endte opp med å spille den verste mannen i verden, sier Hugh Laurie til TV 2 i Berlin.

DANSK REGISSØR: Det er den Oscar-vinnende, danske regissøren Susanne Bier som står bak The Night Manager. Her med Tom Hiddleston i Berlin. Foto: AFP / John MACDOUGALL
DANSK REGISSØR: Det er den Oscar-vinnende, danske regissøren Susanne Bier som står bak The Night Manager. Her med Tom Hiddleston i Berlin. Foto: AFP / John MACDOUGALL Foto: John Macdougall

Men også hans rolle Richard Onslow Roper tar publikum med sjarm. Superskurken lever bak en fasade som en perfekt og lykkelig businessmann, mens han egentlig lever et liv på den mørke siden av samfunnet.

– Djevelen må være sjarmerende, ellers er det ingen som kommer nær han. De vellykkede skurkene er de karismatiske typene som folk faller for, sier Laurie.

Forfatteren bak boka fra 2003, John Lee Carré, gir ikke lenger intervjuer. Men TV 2 møter han kort på filmfestivalen i Berlin, og han kan bekrefte at han er veldig fornøyd med hvordan serien ble.

I Norge får The Night Manager premiere på TV 2 i mars.