Familien tror 36-åringen er drept:

Ved denne oppbevaringsboksen slutter alle spor etter Ole Geir (36)

STAVANGER (Åsted Norge): Ole Geir Hodne Viste har vært sporløst forsvunnet siden juni 2015. Politiet tror ikke 36-åringen har forsvunnet frivillig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg tror han har blitt drept. Jeg tror ikke han lever. Det gir ingen mening, sier søsteren Stine Viste (23).

Det har nå gått åtte måneder siden familien sist så Ole Geir Hodne Viste (36) fra Stavanger i live.

– Han har ikke samvittighet til å bare forsvinne uten å si noen ting, eller gi en lyd. Han var veldig glad i oss og visste hvor bekymret vi blir. Så det er veldig ulikt ham å bare forsvinne, sier Stine Viste.

Frykter straffbar handling

Heller ikke politiet tror 36-åringen har blitt borte av egen vilje.

– Vi tror ikke at han har forsvunnet frivillig. Vi tror at noe annet har skjedd. Enten en straffbar handling eller en ulykke, sier etterforskningsleder Alf Kåre Sola ved politihuset i Stavanger til Åsted Norge.

De siste sporene etter Ole Geir Hodne Viste slutter i fjor sommer.

På jernbanestasjonen tømte 36-åringen kontoen sin og la ryggsekken i en oppbevaringsboks tirsdag 16.juni. Han ble meldt savnet 27.juli. Derfor finnes det ikke overvåkningsbilder som bekrefter at det er Viste selv som tar ut kontantene eller betaler for oppbevaringsboksen, men det er hans bankkort som er belastet.

Søsteren Stine Viste er overbevist om at noen vet noe om broren Ole Geir Hodne Vistes forsvinning. FOTO: ESPEN STORSVE / ÅSTED NORGE
Søsteren Stine Viste er overbevist om at noen vet noe om broren Ole Geir Hodne Vistes forsvinning. FOTO: ESPEN STORSVE / ÅSTED NORGE

– I sekken som lå i oppbevaringsboksen, fant vi et telt. Det er ting som kan tyde på at han skulle ut og reise, sier Sola.

Dukket aldri opp hos venn

Opplysninger som har kommet frem i avhør tyder på at 36-åringen hadde en avtale om å besøke en barndomsvenn på Botne på Jørpeland.

Det var Sigbjørn Eskeland som ventet på vennen som aldri dukket opp.

– Planen var at han skulle komme den 15.-16. juni. Men han dukket aldri opp til det vi hadde avtalt. Han sa også at han skulle ta kontakt på telefon. Men det har han aldri gjort. Det henger jo ikke på greip i det hele tatt, sier Sigbjørn Eskeland til Åsted Norge.

Etterforskningsleder Alf Kåre Sola i politiet i Stavanger.
Etterforskningsleder Alf Kåre Sola i politiet i Stavanger.

– Jeg vet at noen vet

Flere søk har blitt gjennomført, uten hell.

Nå ber Politiet publikum om hjelp:

– Nå har politiet etterforsket denne saken i syv måneder. Vi har avhørt 45 vitner, men har fremdeles ikke noe svar på hvor han har blitt av. Vi ber om at publikum melder fra hvis de vet hva som har skjedd med Ole Geir Hodne Viste, sier Alf Kåre Sola.

Søsteren Stine Viste har en innstendig bønn:

Mest sannsynlig var savnedes telefon i dette området da den sist ble registrert, tirsdag 16.juni 2015 klokken 19.16. KART: POLITIET
Mest sannsynlig var savnedes telefon i dette området da den sist ble registrert, tirsdag 16.juni 2015 klokken 19.16. KART: POLITIET

– Jeg vet at det sitter folk der ute og vet noe. Jeg vil at de skal komme med informasjon, slik at familien kan finne ro. Sorgen forsvinner ikke, den er her alltid. Men å få et svar…. Vi trenger å få svar for å kunne gå videre, sier Stine Viste.

Ole Geir Hodne Viste (36) ble sist sett i Stavanger og Sandnes i midten av juni i fjor.

Politiet mistenker at han kan ha blitt utsatt for en kriminell handling.

Hvis du vet noe om denne saken, kontakt politiet i Stavanger på telefon 51 89 90 00 eller Åsted Norge på telefon 22 38 98 98. Dette kan gjøres anonymt.

Politiet mottar gjerne tips på epost: tips.rogaland@politiet.no

De siste sporene etter Ole Geir Hodne Viste:

Tirsdag 16. juni 2015:

  • Klokken 14.50: Telefonen til savnede er registrert i Sandnes siste gang.
  • Klokken 15.45: Et større pengebeløp belastes fra savnedes bankkort fra minibankautomaten i 7-eleven på Jernbaneveien i Stavanger. Han har da få kroner igjen på konto.
  • Klokken 16.00: Telefonen blir registrert i Stavanger.
  • Ikke bekreftet tidspunkt om ettermiddagen: Et vitne som gikk av bussen ved Stavanger jernbanestasjon på ettermiddag/kveld har observert savnede. Vitnet stod selv ved Narvesen som ligger i tilknytning til jernbanestasjonen. På den andre siden av veien, ved bussholdeplassen, nærmest Breiavatnet, så han savnede. Savnede hadde en eller flere søppelsekker med seg og var sammen med en mann som var litt lavere enn savnede (som er 185 cm høy). Mannen hadde langt hår nesten ned til rumpen. Politiet har hittil ikke klart å finne ut hvem mannen med det lange håret er. Men de vet at Ole Geir hadde bekjente i rusmiljøet i Stavanger og Sandnes.
  • Klokken 17.08: Siste utgående anrop fra Ole Geirs telefon.
  • Klokken 19.16: Telefonen mottar en tekstmelding. Den slår da inn på en basestasjon i Stavanger sentrum. Etter det går telefonen rett til mobilsvar.
  • Klokken 23.12: Bankkortet til savnede belastes for leie av en oppbevaringsboks inne på lokalene til NSB i Stavanger. Boksen ble tømt av Nokas. I denne boksen lå det en grønn Lill-sport sekk, sannsynligvis tilhørende savnede.
  • I tidsrommet mellom klokken 19.00 og 08.00 morgenen etter har savnede sannsynligvis vært i Stiftelsesgata på Storhaug i Stavanger.

Torsdag 18. juni:

  • Basert på to vitners forklaring snakket de med savnede i Sandnes, sannsynligvis torsdag 18. juni en gang på ettermiddagen, mellom klokken 12.00 og 15.00.

Kilde: Politiet