Baby-delfin døde etter selfie-hysteri

Et av verdens smarteste dyr ble offer for menneskets galskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På stranden Santa Teresita i Argentina endte en babydelfin livet etter å ha blitt et offer for selfie-hysteriet.

10. februar lastet Hernan Coria opp en bildeserie på Facebook. Ti bilder viser to babydelfiner som blir tatt opp av vannet, for deretter å bli sendt rundt til nysgjerrige strandgjengere. Bilder, selfier og klapping av dyret medfører at den ene delfinen dør, angivelig grunnet dehydrering.

Coria har mottatt massiv hets i kommentarfeltet etter at han publiserte bildeserien. Mange mener han burde hjulpet delfinen – og ikke tatt bilder.

Videoen øverst i saken viser kaoset på stranden.

Verdens minste delfinrase

Wildlife Foundation in Argentina skriver at delfinen som døde er av rasen Franciscan, og at den er en av de minste delfinrasene i verden. Videre står det:

– Bildene som er tatt i Santa Teresita, Buenos Aires, hvor du ser en gruppe mennesker holde en Franciscan på stranden døde. Derfor må vi påminne om at det haster med å returnere delfiner tilbake til havet.

Hernan Coria har nå slettet bildene fra sin Facebook-konto.

– Det handler om sunt vett

Siri Martinsen, veterinær og leder i NOAH – for dyrs rettigheter, forteller til TV 2 at hendelsen i Argentina er tragisk, og at det handler om å ha sunt vett.

– Det er veldig viktig å være kritisk når man er på ferie og blir presentert for dyr i ulike sammenhenger. Her handler det om sunt vett, som i dette tilfellet i Argentina tydeligvis ikke var til stede, forteller hun.

Martinsen presiserer at man må være våken når det kommer til fotografering med ville dyr.

– Generelt er det mange situasjoner der man blir oppfordret til fotografering med ville dyr i utlandet. Dette er ville dyr som har blitt tatt vekk fra sitt habitat for at bakmenn skal tjene penger, og dyrene vil leve et lidelsefullt liv, sier Martinsen.