FISK FØRST: Til forrett lager politiker Trine Skei Grande røkelaks med chèvre og avocado. FOTO: TV 2
FISK FØRST: Til forrett lager politiker Trine Skei Grande røkelaks med chèvre og avocado. FOTO: TV 2

Slik lager du politikerens elegante lakseforrett

Få oppskriftene fra blant andre Trine Skei Grande i En kveld hos Kloppen her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Venstre-leder Trine Skei Grande (46), artist Alexander Rybak (29) og komiker og programleder Else Kåss Furuseth (35) gjester kveldens episode av En kveld hos Kloppen.

Nedenfor får du deres oppskrifter på en treretters meny.

Trine Skei Grandes røkelaks med avocado

Du trenger:

  • 250 gram røkelaks

  • 75 gram myk chèvre

  • salt og pepper

  • 1,5 ss gressløk

  • 1, 5 modne avocado

  • Saften av en halv sitron

  • Søt chilisaus

  • Frisésalat (eller annen salat)

  • Olje til smøring av former

Fremgangsmåte:

Smør formene med litt olje, og legg en stor bit plastfolie på innsiden.

Legg deretter et «lag» med røkelaks i formene, la det henge litt til overs på sidene.

Rør sammen chèvre, sitronsaft, gressløk og litt salt og pepper.

Rør forsiktig inn avocado, prøv å ikke mos bitene.

Ha over i formene.

Trykk fyllet forsiktig ned, og brett laksen på sidene inn over fyllet.

Brett så plastfolien over fra sidene, slik at det blir noenlunde tett.

Sett formene kaldt i minst 4 timer, eller over natten.

Når du skal servere, legg litt salat på tallerkener, pakk ut «laksepakken» og hvelv den over salaten. Drypp litt søt chilisaus rundt på fatet.

Serveres med godt øl, for eksempel Aja Spelt-Saison.

Alexander Rybaks kyllinggryte

Du trenger:

MED HJELP FRA UNCLE BEN'S: Alexander Rybak laget kyllinggryte til hovedrett. FOTO: TV 2
MED HJELP FRA UNCLE BEN'S: Alexander Rybak laget kyllinggryte til hovedrett. FOTO: TV 2
  • Ris (boil-in-bag)

  • Kyllingfilet (heller for mye enn for lite)

  • Tikka Masala-saus fra Uncle Ben's

  • Cherrytomater

Fremgangsmåte:

Kok opp ris etter anvisning på pakken.

Kutt opp kyllingen i passelige biter og stek den i en panne. Hell over sausen og la det småputre litt til sausen tykner.

Skjær cherrytomater i to og fordel over retten.

Serveres gjerne med ingefærøl, vann eller cola zero.

Else Kåss Furuseths Oreokakebonanza

Du trenger:

SØTSAKER: Else Kåss stod for desserten i kveld. Hun hadde kjøpekake som var pyntet med ymse herligheter. FOTO: TV 2
SØTSAKER: Else Kåss stod for desserten i kveld. Hun hadde kjøpekake som var pyntet med ymse herligheter. FOTO: TV 2
  • 4 stykker Oreokake fra Deli de Luca

  • Diverse pynt og godteri du finner tilgjengelig

Fremgangsmåte:

Kutt opp kakestykkene i mindre biter, og fordel de utover et stort fat.

Dryss over diverse godteri og kakepynt du finner i skuffen. Enjoy!

Serveres med en god dessertvin.

  • Se mandager klokken 21.45 på TV 2.