Slik lager du peking-and à la Bertine Zetlitz
Få oppskriftene fra En kveld hos Kloppen her.
I kveldens En kveld hos Kloppen er det artist og TV-profil Thomas «Finger'n» Gullestad (35), artist Bertine Zetlitz (40) og programleder Synnøve Skarbø (45) som må tilberede hver sin rett.
Få oppskriftene deres nedenfor.
Thomas Gullestads mango- og salmasalat
Du trenger:
- 500 gram salmalaks - back loin
- 2 stk. mango
- 1 koriander
- 2 Bama Baby leaf mix
- Sesamfrø
- 2 stk. avocado
- Spisepinner
- Soyasaus
- Lime
- Hoisin-saus
Fremgangsmåte:
Kutt opp ingrediensene og bland/dander det i skåler. Varm sesamfrøene lett i en panne og dryss over. Bland soyasaus, lime og hoisinsaus til en dressing. Balanser slik at sausen er litt mer syrlig enn den er søt.
Hell over dressing og server.
Serveres med: Crabbies Ingefærøl
Bertines Crispy Duck
Du trenger:
- 2 vakuumpakkede frosne benfrie ender (ferdig stekt)
- En pakke kinesiske pannekaker
- Steaming boks til å dampe pannekakene
- 4 fortunecookies
- Fersk koriander
- Purre
- Agurk
- Hoisin saus
Fremgangsmåte:
Stek den tinte anden i ovn på 200 grader i 30 minutter.
Kutt grønnsakene opp i strimler.
Når anden er ferdig stekt, ta den ut av ovnen og riv opp kjøttet ved hjelp av to gafler.
Varm pannekakene i en steamingboks som du setter i en gryte med litt vann i bunnen.
Serveres med hoisinsaus og fortune cookies ved siden av.
Synnøve Skarbøs pavlovainspirerte kake
Du trenger:
- 1 stk ferdig marengsbunn (laget av en god venn)
- 2 bokser kremfløte
- 12 pasjonsfrukt
- Sukker
Fremgangsmåte:
Pisk kremen med litt sukker og fordel den over marengsbunnen. Kutt pasjonsfruktene i to og fordel innholdet over kaken. Server!