SELVPLUKK: Kamskjellene som blir servert til forrett av Thomas Alsgaard er selvplukket. De får følge av en ertepuré og soyasmør. FOTO: TV 2
SELVPLUKK: Kamskjellene som blir servert til forrett av Thomas Alsgaard er selvplukket. De får følge av en ertepuré og soyasmør. FOTO: TV 2

Her er oppskriftene fra En kveld hos Kloppen

Kamskjell, lefser og Pinup-is står på menyen som er komponert av ukas gjester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre kjente mennesker står klare med hver sin rett i denne ukas En kveld hos Kloppen.

Her er oppskriftene til skiløper Thomas Alsgaard (44), skuespiller Lena Kristin Ellingsen (35) og TV 2-profil Finn Schjøll (67).

Thomas Alsgaards kamskjell med ertepure og soyasmør

Med selvplukkede kamskjell fra Onøy på Helgeland.

Du trenger:

  • Selskapserter 2 pakker

  • Godt smør 250 g

  • Soyasaus

  • Kepaløk 1 stk

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Ertepure: Kok opp ertene og mos de til pure sammen med en klatt smør I en blender eller ved hjelp av en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Soyasmør: smelt smør og la det bli nøttebrunt. Ha I løk og la det surre i smøret. Tilsett soyasaus rett før servering.

Stek kamskjellene lett på hver side i varm panne.

Legg kamskjellene på ertepureen, hell over soyasmør og server.

Serveres med en god hvitvin.

Lena Kristin Ellingens Møsbrømlefse

SØTT TIL HOVEDRETT: I kveld blir det en søt hovedrett for gjestene hos Kloppen, nemlig lefser med brunostfyll. FOTO: TV 2
SØTT TIL HOVEDRETT: I kveld blir det en søt hovedrett for gjestene hos Kloppen, nemlig lefser med brunostfyll. FOTO: TV 2

Du trenger:

  • 10 ferdiglagede møsbrømlefser

  • 1 liter melk

  • 400 g brunost (fløtemysost)

  • 4 ts farin

  • 1/2 ts salt

  • 2 dl melk

  • 6 ss hvetemel

  • Steketakke

Fremgangsmåte:

Møsbrøm: Skjær opp fløtemysost i en kasserolle, tilsett melk til det står jevnt med osten. Sett over svak varme til osten er helt smeltet og er kommet til kokepunktet. Rør mens det koker opp. Smak til med sukker og jevn med hvetemel og melk. Kok i 10 minutter.

Legg lefsa på takka og la den bli gjennomvarm før du smører på møsbrømen, en klatt smør og rømme på midten. Brett sammen og legg over på tallerken.

Serveres med melk eller vann.

Finn Schjølls Pinup-is i et basseng av mango og blåbær

KALD DESSERT: Finn Schjøll serverer is og bær til dessert. FOTO: TV 2
KALD DESSERT: Finn Schjøll serverer is og bær til dessert. FOTO: TV 2

Du trenger:

  • 2 modne mango

  • 3 pakker Blåbær

  • Bringebærcoulis

  • 4 Pin Up-is. (Store, ikke de små fra 10-pakning)

Fremgangsmåte:

Del opp mango I passe store terninger. Bland sammen i 4 skåler sammen med blåbær. Heller over bringebærcoulis og stikk en Pinup-is oppi det hele! Server 

Serveres gjerne med en frisk, lett perlende dessertvin.