Dette er det beste Stian Blipp vet
Lager lettsaltet torsk med potetmos i En kveld hos Kloppen. Her får du oppskriftene fra kveldens program!
Også denne uka må de profilerte middagsgjestene stå for en tre-retters meny i programmet En kveld hos Kloppen.
Nedenfor finner du oppsrkiftene til programleder Stian Blipp (26), forfatter og tidligere blogger Linnéa Myhre (25) og Høyre-politiker Torbjørn Røe Isaksen (37).
Stian Blipps lettsaltede torsk
Du trenger:
- 3x Torskefileter
- 400-500g amadinepoteter
- 1x matfløte
- 1x Melange smør
- 1x pakke med baconterninger
- 1x pakke gulrøtter
- Salt, pepper
Fremgangsmåte:
Kok potetene i 15-20 minutter, mos dem sammen med en god kubbe med smør og en halv boks med matfløte. Smak til med salt og pepper.
Stek bacon. Salt torsken og stek den i olje et par minutter på hver side og la den gjøre seg ferdig på etterstekingen.
Smelt smør. Mos sammen fisken og potetstappen i skålen det skal serveres i og strø over baconbiter. Til sist rasper du litt gulrot på toppen for å få litt farge på retten.
Serveres med: Honigberg Bee Edition Blaushiefer Kabinett Feinberg Riesling 2012
Linnéa Myhres tacoparty
Du trenger:
- To pakker (800 gram) karbonadedeig
- 1 boks magerkesam
- 2 poser krydder (santa maria, viktig)
- 1 boks lettrømme
- 2 modne mangoer (viktig at de ikke er steinharde!)
- 4-5 modne avocadoer
- hvitløk
- 6 lime
- 1 plante koriander
- 7 store tomater
- 2 stk rødløk
- 1 flaske rødvinseddik
- 2 agurker
- 1 hode isbergsalat
- gulost, hel/revet
- 1 pakke tacolefser av mais (sånne gule)
- 1 pakke vanlige tacolefser
- 1 pose salt tortillachips (fra potetgullhylla, ikke tacochips)
- tacotubs
- 1 glass medium tacosaus (santa maria)
- 1 glass hot saus
- 1 boks mais
- 1 rød paprika
- 1 glass jalapenjos
Fremgangsmåte:
Kutt opp i vanlig tacostil, lag guacamole og
Picco de gallo; altså en tomatblanding av hakket tomat, rødløk, rødvinseddik, lime og koriander.
Serveres med: Haandbryggeriet Ardenne
1 flaske vajra langhe rosso, rødvin
1 flaske pepsi max
Torbjørn Røe Isaksens porsjonsostekaker
Du trenger:
- Kjeks (helst Bixit-kjeks)
- 200 gram kremost naturell
- Ca. 2 ss sitronsaft
- 2-3 ss melis, siktet
- 2 dl kremfløte, lettvispet
- Jordbær eller andre bær
- Litt sukker
- 4 (dessert)glass
Fremgangsmåte:
Fordel smulene i bunnen av glassene. Skyll og rens jordbærene, og del dem opp i mindre biter. Smak til med sukker og la dem gjerne stå å trekke litt.
Rør sammen kremost og sitronsaft. Tilsett deretter siktet melis. Pisk kremfløten til krem og vend den forsiktig inn i ostemassen. Smak eventuelt til med mere sitronsaft og/eller melis. Fordel ostekremen oppå kjekssmulene, og ha deretter på jordbærene.
Serveres med dessertvinen Geil Rieslander Beerenauslese