FISKETE FORRETT: Stian Blipp må lage forretten i En kveld hos Kloppen. Valget falt på lettsaltet torsk med bacon og potetmos. FOTO: TV 2
FISKETE FORRETT: Stian Blipp må lage forretten i En kveld hos Kloppen. Valget falt på lettsaltet torsk med bacon og potetmos. FOTO: TV 2

Dette er det beste Stian Blipp vet

Lager lettsaltet torsk med potetmos i En kveld hos Kloppen. Her får du oppskriftene fra kveldens program!

Også denne uka må de profilerte middagsgjestene stå for en tre-retters meny i programmet En kveld hos Kloppen.

Nedenfor finner du oppsrkiftene til programleder Stian Blipp (26), forfatter og tidligere blogger Linnéa Myhre (25) og Høyre-politiker Torbjørn Røe Isaksen (37).

Stian Blipps lettsaltede torsk

Du trenger:

  • 3x Torskefileter
  • 400-500g amadinepoteter
  • 1x matfløte
  • 1x Melange smør
  • 1x pakke med baconterninger
  • 1x pakke gulrøtter
  • Salt, pepper

Fremgangsmåte:

Kok potetene i 15-20 minutter, mos dem sammen med en god kubbe med smør og en halv boks med matfløte. Smak til med salt og pepper.

Stek bacon. Salt torsken og stek den i olje et par minutter på hver side og la den gjøre seg ferdig på etterstekingen.

Smelt smør. Mos sammen fisken og potetstappen i skålen det skal serveres i og strø over baconbiter. Til sist rasper du litt gulrot på toppen for å få litt farge på retten.

Serveres med: Honigberg Bee Edition Blaushiefer Kabinett Feinberg Riesling 2012

TACOTALLERKEN: Det blir klassisk, «norsk» taco til hovedrett i En kveld hos Kloppen denne uka. FOTO: TV 2
TACOTALLERKEN: Det blir klassisk, «norsk» taco til hovedrett i En kveld hos Kloppen denne uka. FOTO: TV 2

Linnéa Myhres tacoparty

Du trenger:

  • To pakker (800 gram) karbonadedeig
  • 1 boks magerkesam
  • 2 poser krydder (santa maria, viktig)
  • 1 boks lettrømme
  • 2 modne mangoer (viktig at de ikke er steinharde!)
  • 4-5 modne avocadoer
  • hvitløk
  • 6 lime
  • 1 plante koriander
  • 7 store tomater
  • 2 stk rødløk
  • 1 flaske rødvinseddik
  • 2 agurker
  • 1 hode isbergsalat
  • gulost, hel/revet
  • 1 pakke tacolefser av mais (sånne gule)
  • 1 pakke vanlige tacolefser
  • 1 pose salt tortillachips (fra potetgullhylla, ikke tacochips)
  • tacotubs
  • 1 glass medium tacosaus (santa maria)
  • 1 glass hot saus
  • 1 boks mais
  • 1 rød paprika
  • 1 glass jalapenjos

Fremgangsmåte:

Kutt opp i vanlig tacostil, lag guacamole og

Picco de gallo; altså en tomatblanding av hakket tomat, rødløk, rødvinseddik, lime og koriander.

Serveres med: Haandbryggeriet Ardenne

1 flaske vajra langhe rosso, rødvin

1 flaske pepsi max

OSTEKAKE I GLASS: Høyre-politiker Torbjørn Røe Isaksen serverer ostekake til dessert. Denne får følge av jordbær og kjekssmuler. FOTO: TV 2
OSTEKAKE I GLASS: Høyre-politiker Torbjørn Røe Isaksen serverer ostekake til dessert. Denne får følge av jordbær og kjekssmuler. FOTO: TV 2

Torbjørn Røe Isaksens porsjonsostekaker

Du trenger:

  • Kjeks (helst Bixit-kjeks)
  • 200 gram kremost naturell
  • Ca. 2 ss sitronsaft
  • 2-3 ss melis, siktet
  • 2 dl kremfløte, lettvispet
  • Jordbær eller andre bær
  • Litt sukker
  • 4 (dessert)glass

Fremgangsmåte:

Fordel smulene i bunnen av glassene. Skyll og rens jordbærene, og del dem opp i mindre biter. Smak til med sukker og la dem gjerne stå å trekke litt.

Rør sammen kremost og sitronsaft. Tilsett deretter siktet melis. Pisk kremfløten til krem og vend den forsiktig inn i ostemassen. Smak eventuelt til med mere sitronsaft og/eller melis. Fordel ostekremen oppå kjekssmulene, og ha deretter på jordbærene.

Serveres med dessertvinen Geil Rieslander Beerenauslese