FISKETE FORRETT: Stian Blipp må lage forretten i En kveld hos Kloppen. Valget falt på lettsaltet torsk med bacon og potetmos. FOTO: TV 2
FISKETE FORRETT: Stian Blipp må lage forretten i En kveld hos Kloppen. Valget falt på lettsaltet torsk med bacon og potetmos. FOTO: TV 2

Dette er det beste Stian Blipp vet

Lager lettsaltet torsk med potetmos i En kveld hos Kloppen. Her får du oppskriftene fra kveldens program!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Også denne uka må de profilerte middagsgjestene stå for en tre-retters meny i programmet En kveld hos Kloppen.

Nedenfor finner du oppsrkiftene til programleder Stian Blipp (26), forfatter og tidligere blogger Linnéa Myhre (25) og Høyre-politiker Torbjørn Røe Isaksen (37).

Stian Blipps lettsaltede torsk

Du trenger:

  • 3x Torskefileter
  • 400-500g amadinepoteter
  • 1x matfløte
  • 1x Melange smør
  • 1x pakke med baconterninger
  • 1x pakke gulrøtter
  • Salt, pepper

Fremgangsmåte:

Kok potetene i 15-20 minutter, mos dem sammen med en god kubbe med smør og en halv boks med matfløte. Smak til med salt og pepper.

Stek bacon. Salt torsken og stek den i olje et par minutter på hver side og la den gjøre seg ferdig på etterstekingen.

Smelt smør. Mos sammen fisken og potetstappen i skålen det skal serveres i og strø over baconbiter. Til sist rasper du litt gulrot på toppen for å få litt farge på retten.

Serveres med: Honigberg Bee Edition Blaushiefer Kabinett Feinberg Riesling 2012

TACOTALLERKEN: Det blir klassisk, «norsk» taco til hovedrett i En kveld hos Kloppen denne uka. FOTO: TV 2
TACOTALLERKEN: Det blir klassisk, «norsk» taco til hovedrett i En kveld hos Kloppen denne uka. FOTO: TV 2

Linnéa Myhres tacoparty

Du trenger:

  • To pakker (800 gram) karbonadedeig
  • 1 boks magerkesam
  • 2 poser krydder (santa maria, viktig)
  • 1 boks lettrømme
  • 2 modne mangoer (viktig at de ikke er steinharde!)
  • 4-5 modne avocadoer
  • hvitløk
  • 6 lime
  • 1 plante koriander
  • 7 store tomater
  • 2 stk rødløk
  • 1 flaske rødvinseddik
  • 2 agurker
  • 1 hode isbergsalat
  • gulost, hel/revet
  • 1 pakke tacolefser av mais (sånne gule)
  • 1 pakke vanlige tacolefser
  • 1 pose salt tortillachips (fra potetgullhylla, ikke tacochips)
  • tacotubs
  • 1 glass medium tacosaus (santa maria)
  • 1 glass hot saus
  • 1 boks mais
  • 1 rød paprika
  • 1 glass jalapenjos

Fremgangsmåte:

Kutt opp i vanlig tacostil, lag guacamole og

Picco de gallo; altså en tomatblanding av hakket tomat, rødløk, rødvinseddik, lime og koriander.

Serveres med: Haandbryggeriet Ardenne

1 flaske vajra langhe rosso, rødvin

1 flaske pepsi max

OSTEKAKE I GLASS: Høyre-politiker Torbjørn Røe Isaksen serverer ostekake til dessert. Denne får følge av jordbær og kjekssmuler. FOTO: TV 2
OSTEKAKE I GLASS: Høyre-politiker Torbjørn Røe Isaksen serverer ostekake til dessert. Denne får følge av jordbær og kjekssmuler. FOTO: TV 2

Torbjørn Røe Isaksens porsjonsostekaker

Du trenger:

  • Kjeks (helst Bixit-kjeks)
  • 200 gram kremost naturell
  • Ca. 2 ss sitronsaft
  • 2-3 ss melis, siktet
  • 2 dl kremfløte, lettvispet
  • Jordbær eller andre bær
  • Litt sukker
  • 4 (dessert)glass

Fremgangsmåte:

Fordel smulene i bunnen av glassene. Skyll og rens jordbærene, og del dem opp i mindre biter. Smak til med sukker og la dem gjerne stå å trekke litt.

Rør sammen kremost og sitronsaft. Tilsett deretter siktet melis. Pisk kremfløten til krem og vend den forsiktig inn i ostemassen. Smak eventuelt til med mere sitronsaft og/eller melis. Fordel ostekremen oppå kjekssmulene, og ha deretter på jordbærene.

Serveres med dessertvinen Geil Rieslander Beerenauslese