LAKSEKOMBO: Tone Damli laget en forrett med både Salmalaks og røkelaks. Oppskriftne finner du nedenfor. FOTO: TV 2
LAKSEKOMBO: Tone Damli laget en forrett med både Salmalaks og røkelaks. Oppskriftne finner du nedenfor. FOTO: TV 2

Slik lager du Tone Damlis lakseforrett

Serverte tartar på kjendisfest. Få oppskriftene fra En kveld hos Kloppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uka er det artist Tone Damli (27), NRK-profil Siri Kristiansen (37) og forretningsmann Christian Ringnes (61) som blir med programleder Solveig Kloppen (44) hjem for å lage mat.

Få trioens oppskrifter nedenfor!

Tone Damlis laksetartar:

Du trenger:

  • Salmalaks

  • Røkelaks

  • Rødløk

  • Avocado

  • Lime

  • Chili

  • Sølvløk

  • Dijonsennep

  • Creme fraiche

  • Chiliflak

  • Bønnechips

GOD STEMNING: Smilene sitter løst når Tone Damli, Christian Ringnes, Siri Kristiansen og  Solveig Kloppen samles til middag. FOTO: TV 2
GOD STEMNING: Smilene sitter løst når Tone Damli, Christian Ringnes, Siri Kristiansen og  Solveig Kloppen samles til middag. FOTO: TV 2 Foto: Agnete Brun

Hakk salmalaks, røkelaks og sølvløk. Bland dette sammen men dijonsennep, og creme fraiche.

Bland sammen avocado og finhakket rødløk.

Putt blandingen i små rør som du smører med litt olje. Først lakseblandingen, så avocadoblandingen. La det hele avkjøle seg litt i kjøleskapet før du snur det på hodet.

Skal bli en fin sylinder på tallerken. Pynt med bønnechips og chiliflak på toppen.

Tomatsuppe med Guiness-rundstykker ala Siri Kristiansen

Til 12 rundstykker trenger du:

  • 400 g fint sammalt hvetemel

  • 100 g havregryn (den lettkokte varianten)

  • 1 ts salt

  • 2 ts natron

  • 3 dl Guinness (eller annen øl)

  • 1 ½ dl yoghurt naturell

  • 4 ss vegetabilsk olje (f.eks. solsikkeolje)

  • 4 ss flytende honning

SIRIS SUPPE: Siri Kristiansen bød på tomatsuppe med blant annet gulrot og stangselleri til hovedrett. FOTO: TV 2
SIRIS SUPPE: Siri Kristiansen bød på tomatsuppe med blant annet gulrot og stangselleri til hovedrett. FOTO: TV 2

Sett ovnen på 220 C.

Legg et ark bakepapir på et bakebrett.

Ha mel, havregryn, salt og natron i en bolle.

Bland Guinness, yoghurt, olje og honning i en mugge, eller lignende (Mål opp annenhver skje med olje/honning, begynn med olje, da sklir honningen lett ut av måleskjeen isteden for å klistre seg fast.)

Hell de våte ingrediensene over i bollen med de tørre, rør med en skje.

Form små håndfuller med deig og legg på brettet, det skal bli ca 12 stk.

Trykk dem litt ned slik at det blir 2-3 cm høye.

Dryss gjerne litt havregryn på toppen, om du vil.

Sett brettet i ovnen i ca 15 minutter, flytt over på en rist etterpå.

Ta fram smør, marmelade, syltetøy… og kanskje en kopp te, så kan du drømme deg en tur over til Den grønne Øya.

Tomatsuppen:

  • 1 kg godt modne plommetomater

  • 2 hvitløkfedd

  • 2 løk

  • 2 gulrot

  • 2 stilk stangselleri

  • 2 ss tomatpuré

  • ½ liter varm grønnsakskraft

  • En kvast timian, oregano eller basilikum,

  • En god klype sukker

  • Salt og kvernet pepper

  • God olivenolje

  • Pinjekjerner

Fremgangsmåte:

Skåld tomatene ved å la de få en kjapp tur i kokende vann før du drar av skallet. Grovhakk disse. Hakk opp løk, hvitløk og grønnsakene i passelige små biter.

Fres alt utenom tomatene sammen med en klunk olivenolje på middels varme i en stor kjele til de blir blanke og myke. Tilsett tomatpure og rør om. Ha så i tomatene, sukker, salt, kvernet pepper og en urtekvast. Sett på lokk og la dette småkoke i ca. 10 minutter. Hell så på kraften og la dette koke videre i 20-25 minutter.

Ønsker du en jevn suppe så bruker du stavmikser for å få ønsket konsistens.

Serveres med nylagde øl-rundstykker og en god øl.

Christian Ringnes' Flamberte bananer

FLAMBERT: Christian Ringnes stod for flamberte bananer til dessert. Med både musikk og iskrem som tilbehør. FOTO: TV 2
FLAMBERT: Christian Ringnes stod for flamberte bananer til dessert. Med både musikk og iskrem som tilbehør. FOTO: TV 2

Dette trenger du:

  • Gule bananer

  • Sukker

  • Meierismør

  • En klunk Cointreau eller Grand Marnier

  • En klunk Calvados

  • En lighter

  • Tilbehør

  • Vaniljeis

  • Barry White My first, my last, my everything

  • Beethovens Symfoni nr.5 (Skjebnesymfonien)

Fremgangsmåte:

Skrell bananene og del dem i to på langs.

Smelt smør og sukker i en panne og la bananene karamelliseres i blandingen.

Hell på klunkene og tenn på/flamber, (gjerne foran selskapet)

Anrett bananene på tallerkener med vaniljeis, og la desserten få følge av Barry White og deretter Beethoven for dramatisk effekt

Serveres med en god portvin.