ALPINISTENS FORRETT: Kjetil Andre Aamodt lager en bruschetta med sopp og bacon til forrett hos Kloppen. FOTO: TV 2
ALPINISTENS FORRETT: Kjetil Andre Aamodt lager en bruschetta med sopp og bacon til forrett hos Kloppen. FOTO: TV 2

Her er kjendisenes oppskrifter fra En kveld hos Kloppen

Bruschetta, isgalt og pannekaker står på menyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sesongpremieren av En kveld hos Kloppen mandag kveld, har Solveig Kloppen) invitert alpinist Kjetil André Aamodt (44), kunstner Vebjørn Sand (49) og programleder Dorthe Skappel (53) hjem til seg.

Sammen skal de dele tanker og erfaringer rundt livet. I tillegg skal det spises og gjestene står for en tre retters meny – oppskriftene finner du nedenfor.

Kjetil André Aamodts bruschetta:

Du trenger:

  • Godt brød

  • Kantareller

  • Champignon

  • Soltørkede tomater

  • Bacon

  • Løk

Fremgangsmåte:

Kutt opp sopp, løk, bacon og soltørkede tomater og stek det i en panne.

Rist en brødskive pr. person og fordel blandingen over disse.

Nytes straks.

Isgalt alá Vebjørn Sand:

FARGERIK FISK: Den hvite fiskesorten isgalt blir straks fargerik under Vebjørn Sands tilberedning. Her har den fått følge av paprika, asparges, aubergine og søtpotet. FOTO: TV 2
FARGERIK FISK: Den hvite fiskesorten isgalt blir straks fargerik under Vebjørn Sands tilberedning. Her har den fått følge av paprika, asparges, aubergine og søtpotet. FOTO: TV 2

Du trenger:

  • 1 kg. isgalt

  • 1 grønn paprika

  • 1 rød paprika

  • 1 gul paprika

  • 1 kinesisk hvitløk

  • 1 pakke vårløk

  • 1 sitron

  • Basilikum

  • Asparges

  • Sjalottløk

  • chili

  • Meierismør

  • Aluminiumsfolie

  • Nypoteter

  • Aubergine

  • Rapsolje til steking

  • 1 kg søtpotet

  • Matfløte

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Skrell søtpotetene og del de i terninger. Kok de møre og mos de sammen med smør, matfløte, salt og pepper.

Kutt opp alle grønsakene i små biter og fordel de på en bit med aluminiumsfolie sammen med en klatt smør, chili og basilikum.

Kutt isgalten opp i passelige porsjonsstykker og legg denne oppå grønnsakene.

Brett aluminiumsfolien rundt fisken slik at dette blir små pakker du kan legge på grillen.

Stek fiksepakkene på grillen ved 70% varme i ca. 20 minutter.

Kutt opp nypoteter og aubergine i tynne skiver på ca. 3 millimeter. Stek disse i rapsolje i en høy panne til de blir gylne og sprø. La de renne fra seg på et kjøkkenpapir.

Isgalten serveres rett fra grillen med søtpotetmos og nypotet og auberginechips som tilbehør.

Serveres med en tørr hvitvin.

Dorthe Skappels pannekaker med is:

SJOKOLADE OG JORDBÆR: Dorthe Skappel serverer pannekaker med søtt og friskt tilbehør til dessert. FOTO: TV 2
SJOKOLADE OG JORDBÆR: Dorthe Skappel serverer pannekaker med søtt og friskt tilbehør til dessert. FOTO: TV 2

Du trenger:

  • Smør

  • Hvetemel

  • Sukker

  • Egg

  • Melk

  • To plater dronningsjokolade (smeltes)

  • Vaniljeis

  • Jordbær

Fremgangsmåte:

Lag pannekakerøre og la den svelle litt i kjøleskapet.

Stek så pannekakene.

Mens du steker, smelt sjokoladen i vannbad.

Pannekakene serveres med vaniljeis, smeltet sjokolade og friske jordbær.