Sofia Andrade ga bort gevinsten hun vant på skrapelodd til Glenn Williams, en hjemløs mann hun ikke kjente. Foto: Facebook
Sofia Andrade ga bort gevinsten hun vant på skrapelodd til Glenn Williams, en hjemløs mann hun ikke kjente. Foto: Facebook

Ga bort lottogevinst til hjemløs mann

Da alenemoren Sofia vant 200 dollar på et skrapelodd, bestemte hun seg for å bruke alt på å betale husly for en ukjent hjemløs mann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sofia Andrade fra Wareham i USA hadde akkurat kjøpt seg et skrapelodd og skrapt frem 200 dollar som tilsvarer rundt 1700 kroner da hun så en hjemløs mann som satt og frøs. Hun stoppet for å høre om han ville ha en kopp kaffe.

– Han gråt på grunn av den kalde vinden som slo mot ansiktet hans, skriver alenemoren på sin facebookside.

Ingen steder å sove

Da de to begynte å prate kom det frem at mannen ikke hadde noe sted å sove, og alle hospitsene i området var fulle. Da skjønte hun hvorfor hun hadde vunnet pengene, ifølge et innlegget på Facebook.

– Jeg visste at pengene aldri hadde tilhørt meg. De var ment for å hjelpe han, uttaler hun til WCVB.

Andrade tok med seg mannen til et motell i nærheten og brukte pengene hun hadde vunnet til å betale for at den hjemløse skulle få være der i to netter.

Gråt av glede

– Jeg har aldri sett en voksen mann gråte. Han begynte å be og sa at jeg var en engel, skriver hun i facebook-innlegget.

Mannen, som heter Glenn Williams, sier til WCVB at han er utrolig takknemlig for det Sofia gjorde for han.

– Jeg kan ikke tro at det finnes noen som henne. Det er på grunn av henne at jeg er der jeg er i dag, forteller han.

Går verden rundt

Andrade skal nemlig ha startet en innsamlingsaksjon for å hjelpe den fattige mannen, og da historien har gått verden over, har flere gitt penger, mat og klær for å vise omtanke.

Ifølge Daily Mail har nesten 200 mennesker samlet inn 5000 dollar slik at Williams skal kunne få bo på motellet i en uke til. Og resten av pengene skal brukes til å gi mannen et permanent sted å bo.