Både NAV-direktør Sigrun Vågeng og statsminister Erna Solberg mener at folk må være villige til å flytte på seg for å finne arbeid innenfor sitt fagfelt. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix
Både NAV-direktør Sigrun Vågeng og statsminister Erna Solberg mener at folk må være villige til å flytte på seg for å finne arbeid innenfor sitt fagfelt. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Nav-sjefen og Erna til arbeidsledige: – Flytt!

Arbeidsledige må være åpne for å flytte til andre steder i landet hvor det finnes jobb, mener NAV-direktør Sigrun Vågeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På grunn av de store nedgangene i oljebransjen, har arbeidsledigheten økt spesielt blant ingeniører og ikt-arbeidere. Flere og flere må forlate jobbene sine og sliter med å komme seg inn i ny jobb. NAV-dirkektør, Sigrun Vågeng, mener at de som ønsker å fortsette med en jobb innenfor sitt fagområde, må være villig til å flytte på seg.

Let i andre fylker

– Folk bør søke arbeidsmuligheter andre steder i landet dersom det ikke finnes muligheter der man bor. Det gjelder ikke minst i de næringene hvor noen fylker har et behov for arbeidskraft, sier Vågeng til TV 2.

Ifølge ferske tall fra NAV har antallet arbeidsledige ingeniører og ikt-arbeidere økt betraktelig siden i fjor. Fylkene som er mest berørt er Rogaland, Hordaland og Møre og Romsdal.

Statistikken viser at det i januar var 1307 ledige stillinger innenfor ingeniør- og ikt-fag i hele Norge. En tredjedel av disse ligger Oslo og Akershus.

Ikke eneste løsning

– Flytting i seg selv er ikke den eneste løsningen. Det er også viktig at man tenker om det er andre alternative jobber man kan søke på. Kompetansen man har kan kanskje brukes i andre yrker. Vi må sørge for at de kloke hodene og de ledige jobbene finner hverandre, påpeker Vågeng.

Da statsministeren skulle gi råd til arbeidsledige under et intervju med TV 2 torsdag, kom det fram at også hun mener at folk må være villige til å flytte for å få jobb.

– Man må ikke gi opp, man må søke og man må søke bredt i hele landet. Det kan være at det betyr at man må flytte på seg for å få en jobb innenfor sitt fagområde, uttalte hun.