– Hazard har holdninger som et bortskjemt barn

Roy Keane sier han ville gitt Eden Hazard juling på treningsfeltet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eden Hazard gjør ingenting for å stoppe spekulasjonene rundt egen fremtid. Han flørtet med Real Madrid i høst. Før tirsdagens Mesterliga-kamp mot PSG uttalte Hazard at en fremtidig overgang til nettopp PSG ville vært tøff å takke nei til.

– Det er vanskelig å si nei til PSG, i likhet med alle andre lag som kan vinne Mesterligaen. Nå er PSG i den kategorien. For meg er hovedmålet å vinne Mesterligaen. Men akkurat nå dveler jeg ikke ved det, sa Hazard i et eksklusivt intervju med den franske avisen Le Parisien.

ITVs fotballekspert Roy Keane er ikke imponert over Hazards uttalelser.

– Hvis jeg hadde vært hans lagkamerat ville jeg sparket ham frem og tilbake på treningsfeltet. Noen av de rutinerte spillerne i Chelsea må ta tak i ham. Han er talentfull, men han har holdninger som en bortskjemt unge. Det er helt latterlig, sier Keane ifølge Daily Mail.

TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker humrer av Keanes uttalelse.

– Det pleier å være sannhet i bånn av det Roy Keane sier, sier Alsaker, før han blir mer alvorlig.

– Det er uakseptabel oppførsel, men det er oppførsel vi stadig oftere ser hos 25 år gamle fotballspillere som tror de er verdens midtpunkt og som blir behandlet som det. I mange tilfeller har de grunn til å tro at de er verdens midtpunkt, sier Alsaker.

Han er overrasket over Hazards fall.

– Kanskje Eden Hazard ikke har den mentale styrken som skal til. Han er kanskje ferdig med Chelsea mentalt. Det var litt slik med Angel di Maria i Manchester United. På et tidspunkt var det helt åpenbart over. Om det skyldtes innbrudd er ikke godt å vite. Det er heller ikke godt å vite hva Hazard er misfornøyd med. Det som slår meg er at det var Mourinho som bygget ham opp til å bli en av Premier Leagues beste spillere. Det var på mange måter Mourinho som rev ham ned igjen. Elendigheten startet i høst med Chelseas fall. Hazard ble anklaget for å være en av dem som ikke gadd å blø for Mourinho, sier Alsaker.

Belgieren har vært en skygge av seg selv denne sesongen. Teknikeren, som ble kåret til årets spiller i Premier League for ni måneder siden, står med 0 scoringer og fattige to målgivende pasninger så langt. På tilsvarende tidspunkt i fjor sto Hazard med ni scoringer og seks målgivende pasninger.

– Han hadde en veldig god sesong på et lag som var veldig sterkt og som nesten fungerte perfekt. Men det er også det Hazard har prestert i Premier League. Før fjorårssesongen kunne han være god i én kamp før han var dårlig i tre kamper. Hazard er en spiller som spiller på små marginer. Han utfordrer og er flink å dra seg forbi folk. Da er han avhengig av bevegelse rundt. Årets Chelsea-lag har vært statisk og dødt. Skal man da åpne motstanderlaget må man være bedre enn Eden Hazard. Det klarer nesten ikke Messi lenger, sier Alsaker, som også legger litt av skylden på kollektivet Chelsea.

– Man kan si hva man vil om Manchester United og Leicester, men det er nesten en enda større sensasjon at Chelsea er der de er. Det er spektakulært dårlig, men det er summen av spektakulært dårlige forestillinger. Under Hiddink har det skjedd noe med Costa og Fabregas. Noen av dem som har vært elendige i år har begynt å levere igjen. Men det gjelder ikke Eden Hazard, konstaterer han.