Seks drept i eksplosjon rammet tyrkisk militærkolonne

Soldatene befant seg i kurdiskdominert område.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seks soldater ble drept da det som trolig var en bombe, rammet en tyrkisk militærkolonne sørøst i Tyrkia torsdag, opplyser sikkerhetskilder.

Kurdiskdominert område

Eksplosjonen inntraff idet kolonnen kjørte på en av hovedveiene ut av byen Diyarbakir, som er den største byen i det kurdisk-dominerte sørøstlige Tyrkia.

Tyrkia har gjennomført flere angrep mot kuriske PKK-stillinger siden den skjøre våpenhvilen ble brutt i juli. Onsdag trappet de opp angrepene etter et at 28 mennesker ble drept da en bilbombe eksploderte ved en buss full av militært personell i Ankara.

Tyrkias president Erdogan har sverget hevn etter terrorangrepet.

– Syriske kurdere bak Ankara-angrep

Statsminister Ahmet Davitoglu bekreftet torsdag at gjerningsmannen bak bomben er identifisert som syrisk statsborger med tilknytning til den syriskkurdisk militsen YPG, ifølge nyhetsbyrået AP.

YPG er militsgruppen til det syriskkurdiske partiet PYD.

Tyrkiske myndigheter holder nå PYD ansvarlig for angrepet.

Her eksploderer bilbomben i Ankara

– Den kurdiske YPG-militsen sto bak onsdagens bombeangrep i Ankara i samarbeid med PKK-militsen, sier Davutoglu. Han sier også at det Syriske Assad-regimet kan klandres fordi de støtter YPG-militsen.

Ber om Nato-støtte

– Angrepet viser at syriskkurdiske YPG er en terroristgruppe, sier han og krever støtte fra allierte i NATO i kampen mot militsen.

Lederen for det syriskkurdiske partiet YPD nekter for at deres militsgruppe YPG sto bak angrepet, og advarer Tyrkia mot å gå inn med bakkeangrep i Syria.

Tidligere på dagen meldte den regjeringsvennlige avisa Yeni Safak at en syrisk statsborger navngitt som Salih Necar, var identifisert som gjerningsmann etter analyser av fingeravtrykk.

Denne opplysningen er ikke bekreftet av myndighetene. Ifølge avisa reiste Necar trolig til Tyrkia sammen med syriske flyktninger.

Bombet PKK-mål i Tyrkia og Nord-Irak

Tyrkisk militære opplyser at jagerfly har bombet PKK-stillinger i Haftanin-provinsen i Nord-Irak onsdag kveld. Målet var 60-70 opprørere fra PKK. Flere av dem skal ha hatt ledende stillinger i partiet.

Ifølge statsministeren er gjerningsmennene etter gårsdagens angrep identifisert og ni personer er pågrepet.

Saken oppdateres.

(©NTB/TV 2)