SPURTKONGEN: Alexander Kristoff viste seg frem i Qatar. Nå gjør han suksess også i Tour of Oman.

/ AFP / ERIC FEFERBERG
SPURTKONGEN: Alexander Kristoff viste seg frem i Qatar. Nå gjør han suksess også i Tour of Oman. / AFP / ERIC FEFERBERG Foto: Eric Feferberg

Kristoff tok sin fjerde seier for sesongen

Den norske jubelsesongen fortsetter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff vant den tredje etappen i Tour of Oman. Katusha-rytteren slo Moreno Hofland og Roy Jans i spurten på den 176,5 km lange etappen fra Al Sawadi Beach til Naseem Park. Edvald Boasson Hagen ble nummer ti og beholdt sammenlagtledelsen.

– Det kommer til å være mange karer som kan slå meg i en spurt, men her i Oman er jeg den raskeste, sa Kristoff i et intervju med arrangøren etter målgang.

Seieren var Kristoffs fjerde denne sesongen. Han vant tre etapper i Tour of Qatar i forrige uke.

– Alle i feltet så på oss, så vi måtte ta kontroll tidlig i løpet. Vi gjorde det sammen med Dimension Data, som beskyttet Edvald. Alt gikk bra, men 5 kilometer før mål punkterte spurtopptrekkeren min Jacopo Guarnieri. Marco Haller gjorde en flott jobb i front. Han dro til det var 500 meter igjen og gjorde en jobb for to. Michael Mørkøv gjorde det siste opptrekket til det gjenstod 200 meter. Da jeg startet spurten klarte ingen å komme opp på siden av meg, forklarer Kristoff til Katushas hjemmeside.

Kristoffs seier kommer dagen etter at Boasson Hagen gikk til topps på 2. etappe. Aldri har norske syklister gjort det så bra så tidlig i sesongen. Hele seks triumfer er det blitt så langt.

Kristoff ligger foreløpig på samme skjema som 2015-sesongen. Da tok han også sesongens 4. seier på den tredje etappen i Tour of Oman. Han har faktisk vunnet akkurat de samme etappene som i fjor (2., 4. og 5. etappe i Qatar, samt 3. etappe i Oman).

Som i de to foregående etappene stakk belgiske Kenny Dehaes tidlig i brudd. Han fikk med seg Ivar Slik, Jordan Kerby, Brian Van Goethem og Kenneth Van Rooy. Kvintetten ble etter hvert til en trio da Dahaes og Van Rooy måtte slippe seg ned til hovedfeltet.

Med drøyt 40 kilometer til mål startet et voldsomt regnvær like utenfor hovedstaden Muskat. Tordenværet gjorde at vegene ble såpeglatte.

10 kilometer før mål ble Van Goethem kjørt inn av hovedfeltet. Da var det klart at det ville bli massespurt. Og der var Kristoff i en egen klasse.