Michael Scumacher og kona Corinna i hyggeligere tider. Foto: NTB Scanpix
Michael Scumacher og kona Corinna i hyggeligere tider. Foto: NTB Scanpix

Kona har laget en jernring rundt Schumacher

Nå begynner gamle kjente å reagere.

Det har nå gått litt over to år siden skiulykken i desember 2013 som ga den tidligere Formel 1-stjernen, Michael Schumacher, omfattende hodeskader. I tiden som har gått, er det lite som er blitt kjent om tyskerens tilstand.

En av de som nå begynner å bli frustrert over situasjonen, er Schumachers tidligere manager, Willi Weber. Weber fulgte Schumacher fra Formel 3 til Formel 1, og ble søkkrik på kontraktene han skaffet føreren i Ferrari-tiden (1997-2006). 15 prosent kommisjon ble til ganske mange millioner etter hvert, og de to tyskerne var gode venner.

Får ikke lov å besøke Michael

Men etter skiulykken har ikke Weber fått lov til å besøke Schumacher en eneste gang. Det sørger Schumachers kone Corinna for. Hun holder et strengt lukket regime, hvor ytterst få får lov til å besøke Michael, og hun har også klart å holde den svært så nysjerrige tyske tabloidpressen på avstand i alle disse årene. En bedrift knapt noen trodde var mulig.

Til den tyske avisen Bild sier Weber at Corinna forhindrer ham fra å ha noen som helst kontakt med Michael. Han forteller at hans største drøm er at telefonen en dag ringer, med Michael i den andre enden, som ønsker at de to skal ta opp tråden igjen og prate om alt mulig.

Schumacher i glansdagene på tidlig 2000-tall for Ferrari. 
Schumacher i glansdagene på tidlig 2000-tall for Ferrari. 

Fansen ville blitt glade

I likhet med mange fans begynner Weber å bli lei av den totale mangelen på oppdateringer fra Schumacher-leiren. Willi sier at han tror fansen ville blitt glade hvis de bare fikk en ærlig tilbakemelding om helsesituasjonen til Michael, og at det igjen ville gjøre folk bedre egnet til å håndtere situasjonen.

Det er en grunn til at denne gamle Subaruen koster to millioner kroner

På den andre siden er det vel få som kan klandre Corinna for å skjerme ektemannen sin så godt som hun kan. At hun vil vente til det er mer positivt nytt, er også noe de fleste har forståelse for.

Ikke godt nytt

For noen uker siden sa tidligere Ferrari-sjef Luca di Montezemolo at han hadde nytt om Schumacher, og at det ikke var godt nytt. Men hva dette «nytt» egentlig var, gikk ikke Montezemolo inn på.

Nå får disse bilene nytt navn

Ryktene har florert de siste to årene om hvor alvorlig hodeskadene egentlig er. Redningsmannskapet som kom til ulykken i skiløypen rapporterte om en knust hjelm med mye blod. Det ble konstatert skader og blødninger i hjernen, og tyskeren ble holdt i kunstig koma i flere måneder for å få ned trykket i hjernen.

125.000 kroner i uken

Det er altså alvorlige hodeskader, men fordelen for Schumacher er at han ikke trenger bekymre seg for kostnader til medisinsk hjelp og personell. Herskapshuset i Sveits er blitt ominnredet for å kunne gi ham best mulig hjelp og støtte, og ukentlig bruker man 125.000 kroner på et legeteam som er til stede hele døgnet.

Beregninger gjort av finansanalytikere viser at man så langt, trolig har brukt over 130 millioner kroner på helsehjelp for Schumacher. Ifølge italienske Corriere Dello Sport, må alle i helseteamet underskrive omfattende taushetserklæringer, før de får slippe inn i huset.

Tyskeren gjorde comeback i Formel 1 for Mercedes fra 2010-2012. Det ble ingen suksess. Foto: NTB Scanpix
Tyskeren gjorde comeback i Formel 1 for Mercedes fra 2010-2012. Det ble ingen suksess. Foto: NTB Scanpix

Taus som en østers

Tidligere rapporter sa at Schumacher var lam, og satt i rullestol, med hukommelsesproblemer og uten evnen til å snakke. Hvorvidt alt dette er riktig i dag er ikke sikkert. Hans nåværende manager Sabine Kehm (som fikk jobben i 2010) har nylig uttalt at hun håper Schumacher en dag vil være tilbake blant dem, men er ellers taus som en østers om situasjonen.

Kehm har tidligere mottatt kritikk for å ha truet aviser og magasiner med gigantiske søksmål, hvis de skrev noe om Schumachers helsetilstand, noe som er med på å forklare hvorfor det har vært såpass stille rundt tyskeren det siste året. Så får vi se om det eventuelt blir flere nyheter hvis helsesituasjonen til Schumacher forbedrer seg.

Når denne lampen lyser bør du stoppe