Kronprinsesse Victoria fødte en liten prins

– Alt er bra med mor og barn, sier en stolt og glad prins Daniel.

Prins Daniel kunne onsdag kveld fortelle at hans kone kronprinsesse Victoria hadde født en sønn.

Den lille prinsen er 3655 gram og 52 cm lang.

– Barnet og Victoria har det kjempebra, sier Daniel til pressen fra sykehuset Karolinska i Stockholm.

Barnet ble født like før klokken halv ni onsdag kveld. Det er ventet at barnets navn avsløres på torsdag.

Klippet navlestrengen

Storesøster Estelle hadde lagt seg da lillebroren kom til verden, og har ikke fått med seg beskjeden enda. Pappa Daniel skryter av Victoria på pressekonferansen og er selvfølgelig overlykkelig over sin nyfødte sønn.

– Alt gikk fort. Vi kom inn tidlig i kveld. Jeg er virkelig imponert over dere kvinner, det er en urkraft, skryter Daniel.

– Har dere pratet med familien?

– Ja, vi har pratet med våre foreldre, alle er glade og dette er stort for oss, sier Daniel som også avslører at han klippet navlestrengen.

Kronprinsparet ante ikke at det ville komme en prins, men har allerede navnet på sitt andre barn klart. Navnet avsløres på torsdag.

– Nå skal vi bare være sammen og nyte dette, sier han.

Ønsket seg en liten hamster

Kronprinsesse Victoria (38) og ektemannen, prins Daniel (42)ville ikke avsløre om de ventet en liten prins eller prinsesse før fødselen. På spørsmål fra pressen før jul om prinsesse Estelle (3) ønsket seg en liten bror eller søster, svarte Victoria humoristisk.

Alt hun egentlig ønsker seg er en hamster!

Annonserte graviditeten på Instagram

Det svenske kongehuset annonserte i september på sin egen Instagram-konto den gledelige nyheten om at Kronprinsessen var gravid.

– Det er veldig hyggelig og gledelig informasjon som vi har valgt å legge ut i sosiale medier. Hele familien er informert og alle er selvfølgelig veldig glade, sa hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til Expressen i høst.

Tvilling-spekulasjoner

Da Kronprinsessen gikk gravid med Estelle, ble det spekulert i om Victoria ventet tvillinger. Tvillingryktene ble blåst liv i under den andre graviditeten også, men det viste seg altså å være kun rykter og spekulasjoner.

– Ja, både i svenske og utenlandske medier florerer nå spekulasjonene om at den svenske kronprinsessen denne gang kanskje venter tvillinger, sa kongehusekspert Kjell Arne Totland til TV 2 i starten av februar.

At det var tvillinger benektet Kronprinsessen selv i november.

– Det ser kanskje slik ut, sa hun til svenske Aftonbladet.