NEDGANG: Miljøpartiet de Grønne (MDG) med Rasmus Hansson i spissen går ned 1,6 prosentpoeng på ny meningsmåling. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NEDGANG: Miljøpartiet de Grønne (MDG) med Rasmus Hansson i spissen går ned 1,6 prosentpoeng på ny meningsmåling. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Miljøpartiet under sperregrensen på ny måling

KrF går fram 1,9 prosentpoeng til en oppslutning på 6,2 prosent på en meningsmåling utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). MDG faller under sperregrensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I februarmålingen, som er gjennomført av Opinion, får MDG en oppslutning på 2,7 prosent, en nedgang på 1,6 prosentpoeng fra januar.

Ifølge ANB er det tvilende velgere som nå har funnet tilbake til KrF.

– Vi mobiliserer egne velgere fordi vi er tydelige og står for en helhetlig politikk, sier partileder Knut Arild Hareide.

Hvis målingen blir valgresultatet, kan KrF havne i en vippeposisjon, men Hareide vil ikke si noe om hvem han vil samarbeide med.

– Jeg har gitt meg en selvpålagt taushet om dette spørsmålet. Det helt avgjørende for oss er politikken som føres, ikke hvilket partier vi samarbeider med, uttaler KrF-lederen. (©NTB)