Ronaldo-revansje med praktscoring – på bortebane

Real Madrid-stjernen svarte kritikerne med herlig mål mot Roma.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Ronaldo-scoringen i sportsnyhetene øverst!

Roma - Real Madrid 0-2:

Cristiano Ronaldo stjal overskriftene igjen med en vakker scoring da Real Madrid vant 2-0 borte over Roma i den første åttedelsfinalen i Mesterligaen onsdag.

Nettkjenningen kom etter 57 minutter og var et utsøkt stykke fotballkunst.

Ronaldo dro seg inn i banen på venstresiden, flikket ballen med sin såkalte «Ronaldo-chop» og banket ballen rett i mål.

Portugiseren jublet som besatt etter scoringen og løp rett i armene på Madrid-trener Zinedine Zidane, som ledet stjernelaget for første gang i Mesterligaen.

Etter kampen var Zidane full av lovord om Ronaldo.

– Jeg er glad for at han scoret. Alle forventet at han skulle gjøre det, og det var akkurat det han gjorde. Det er alltid en som utgjør forskjellen, og i dag var det Cristiano, sier han ifølge AS.

Og glad var også Ronaldo, for scoringen smakte utvilsomt ekstra godt akkurat denne uken.

Ikke minst fordi det var på bortebane. En tydelig irritert Ronaldo forlot nemlig pressekonferansen tirsdag da han fikk kritiske spørsmål om måltørken på bortebane de siste månedene.

Irritert over pressen

Skjønt, måltørke. Ronaldo har riktignok ikke scoret på bortebane siden La Liga-oppgjøret mot Eibar 29. november, men har samtidig nettet hele 32 ganger (før Roma-kampen) denne sesongen, hvorav 21 scoringer er på hjemme- og elleve på bortebane.

Det var også kun fire bortekamper det var snakk om.

Det reagerte også Ronaldo på og han serverte følgende syrlige kommentarer til pressekorpset:

– Hvem har scoret flere mål enn meg på bortebane siden jeg kom til Spania? Navngi én spiller som har scoret mer enn meg?

– Ikke noe svar? OK. Takk, skal dere ha, sa Ronaldo før han vandret ut av presserommet.

Tidligere denne sesongen ble Ronaldo historisk da han scoret vanvittige elleve mål i Mesterliga-gruppespillet. 31-åringen er også tidenes mestscorende i Europas gjeveste klubbturnering.

I La Liga ligger Ronaldo med sine 21 mål på 24 kamper for øyeblikket på andreplass på toppscorerlisten to scoringer bak Luis Suárez.

Det er ikke vanskelig å se at den spanske pressen er blitt storkrevende.

– Det er normalt. Det er akkurat som med et barn. Når du skjemmer det bort ved å gi det alt, så stopper du, da begynner det å gråte. I dette tilfellet handler det om at de skriver for mye, mer enn gråting. Jeg ser på det som normalt, og jeg håper at jeg kan holde den dårlige formen ved like frem til sesongslutt, sa Ronaldo.

Zidane: – Ingenting er avgjort

Ronaldo og Real Madrid åpnet i hvert fall litt forsiktig i onsdagens Mesterliga-kamp i Roma. Det gjorde vertene også.

For den 1. omgangen hadde ingen skikkelige målsjanser. Etter hvilen skjedde litt mer foran mål, og spesielt Madrid hadde flere sjanser til en større seier.

Etter Ronaldos scoring festet imidlertid spanjolene grepet, og da innbytter Jesé satte inn 2-0 fire minutter før slutt var løpet kjørt for Roma.

Zidane var veldig godt fornøyd med utbyttet fra «den evige stad».

– Jeg er glad på alles vegne. Det er bare å gratulere spillerne med innsatsen. Den 1. omgangen var vanskelig, men vi bedret oss i 2. omgang, sier han.

– Det er alltid vanskelig med bortekamper, men i dag spilte vi mye bedre enn andre bortekamper (den siste tiden). Det var viktig for oss å holde nullen. Det klarte vi. Vi er godt fornøyde med resultatet. Å vinne 2-0 over Roma er ikke enkelt, sier Zidane.

– Ingenting er avgjort

Den levende fotballegenden innrømmer også at kampen var spesiell av en annen grunn.

– Dette var spesielt. Jeg hadde også min mesterligadebut som spiller her i Roma, sier Zidane, ifølge NTB.

– Vi visste at det kom til å bli vanskelig, men vi hadde forberedt oss godt. Spesielt er jeg fornøyd med hvordan vi tok over kampen i annen omgang. Jeg er fornøyd både med spillet og resultatet, sier han.

Returoppgjøret spilles i Madrid 8. mars, men Zidane vil ikke være med på at «El Madrid» allerede har sikret avansement.

– Ingenting er avgjort. Vi må stenge igjen i returkampen også, sier han.

PS! I kveldens andre Mesterliga-kamp vant Wolfsburg 3-2 borte over Gent.