LETTKLEDD: Lindsey Vonn stiller opp kun iført kroppsmaling. Foto: Scanpix/instagram.com/lindseyvonn
LETTKLEDD: Lindsey Vonn stiller opp kun iført kroppsmaling. Foto: Scanpix/instagram.com/lindseyvonn Foto: THOMAS LOVELOCK FOR YIS/IOC

Norske alpinjenter om Vonns frekke nakenbilder: – Tøft og imponerende

Men Nina Løseth og Ragnhild Mowinckel hadde ikke gjort det samme som alpinstjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

UFC-stjernen Ronda Rousey har allerede gjort det, mens bildene av den danske tennisprofilen Caroline Wozniacki ble sluppet tidligere denne uken.

Nå følger alpinstjernen Lindsey Vonn etter og kaster klærne for Sports Illustrateds kroppsmalings-serie.

IMPONERT: Men Ragnhild Mowinckel (t.v.) og Nina Løseth hadde ikke gjort som Lindsey Vonn. Foto: Scanpix
IMPONERT: Men Ragnhild Mowinckel (t.v.) og Nina Løseth hadde ikke gjort som Lindsey Vonn. Foto: Scanpix Foto: Poppe, Cornelius

31-åringen poserer helt naken på en strand med kun en påmalt badedrakt på kroppen. På sin egen Instagram-profil har også Vonn lagt ut en videosnutt som viser henne helt naken mens hun tar kroppshevinger.

Bildene – og videoen – av Vonn har naturlig nok fått stor oppmerksomhet over hele verden, og flere av de største mediene slår bildene høyt opp.

– Jeg er stolt over å stille opp sammen med så sterke, vakre og fantastiske idrettsutøvere. Størrelsen har ingenting å si. Vær sikker på din egen kropp, skriver Vonn.

Golfstjernen Suzann Pettersen stilte opp på nakenbilder for Sports Illustrated i 2012 og fikk mye oppmerksomhet. Oslo-jenta er foreløpig eneste norske kvinnelige idrettsutøver som har posert for magasinet.

– Hadde ikke vært komfortabel med det

Men Vonns norske alpinkollegaer, Nina Løseth og Ragnhold Mowinckel, hadde ikke fulgt i samme fotspor.

– Det er flott for Lindsey. All kudos til henne for å gjøre dette. Det er tøft og imponerende. Idrettsjenter har også flotte former og muskler, sier Løseth til TV 2.

– Men dette hadde ikke vært noe for meg. Jeg dømmer likevel ingen. Folk må gjøre som de vil. Bildene av Tutta var for eksempel veldig smakfulle og fine, men personlig hadde jeg ikke gjort det. Og å stille opp helt naken i bodypaint er i hvert fall ikke meg. Jeg hadde ikke vært komfortabel med det, sier Ålesund-jenta.

Mowinckel er helt enig.

– Lindsey gjør akkurat det hun vil, og det må hun få lov til å gjøre. Det er litt tøft gjort, og hun ser selvsagt bra ut. Men hun er veldig naken, sier Mowinckel til TV 2.

Og understreker:

– Jeg hadde sagt nei. Det der er ikke noe for meg. Jeg vil heller bli kjent for å være god på ski.

– Det er sikkert gøy å sitte på gamlehjemmet, se på de bildene og tenke «wow, for en bra kropp jeg hadde». Kvinnekroppen er også fantastisk, men det er lett å bli objektifisert og sexifisert. Derfor er ikke det noe for meg, poengterer Mowinckel.

Løseth angrer på lettkledde bilder

Løseth har tidligere fortalt til Adresseavisen at hun angrer på noen lettkledde bilder hun stilte opp på for KK Kropp som 16-åring. Hun innrømmet også at hun nylig har takket nei til å bli avbildet i mannfolkbladet FHM.

26-åringen – som vant sitt første verdenscuprenn tidligere i vinter – understreker likevel at hun ikke er kategorisk motstander av å stille opp til fotografering utenfor bakken.

– Det handler om måten det blir gjort på. Jeg takket nei fordi det var feil setting, og det var snakk om et manneblad. Det ville vært noe annet om det var mer fokus på trening, sier Løseth.

Mowinckel deler samme synspunkt.

– Det spørs helt klart hva slags typer bilder det er snakk om. Hvis det er for å se deilig ut i et mannfolkblad, så er det helt uaktuelt. Men å stille opp på bilder for å promotere for eksempel trening er noe annet, sier hun.

– Maling på penis hadde skapt like mye oppmerksomhet

At Vonn får mye oppmerksomhet for nakenbildene er ikke oppsiktsvekkende. Lettkledde bilder av kvinner gjør gjerne det.

Løseth lar seg likevel ikke provosere av at det nødvendigvis blir mer kroppshysteri rundt kvinnelige utøvere enn mannlige.

– Hvis du hadde hatt maling på penisen til en mannlig stjerne, så hadde nok det skapt like mye oppmerksomhet. Men Lindsey Vonn gjør nok ikke dette for oppmerksomheten. Hun er en stor stjerne allerede. Hun vil nok heller vise at idrettskropper er flotte, tror Løseth.

Nevnte Vonn hadde for øvrig bestetid på utfortreningen i italienske La Thuile onsdag. Mowinckel er eneste norske deltager og hadde 36. beste tid.

Hun innrømmer at hun er litt usikker foran selve verdenscuprennet fredag.

Hey NYC, come meet me at the Altman Building and celebrate #SISwim 2016! I'll be there around 3.30☺️

A photo posted by Caroline Wozniacki (@carowozniacki) on

– Vi har aldri vært her før, og løypa er veldig teknisk og krevende. Du må tenke mye, for annenhver port er vanskelig. Men gjennomkjøringen var god. Nå vet jeg mye mer og tror det vil bli bedre på trening i morgen og på fredag, sier hun.

– Jeg har tradisjonelt ikke så store forhåpninger i utfor. Men jeg er en teknisk løper, så kanskje det kan være en fordel her, sier Mowinckel håpefullt.

Løseth ser frem mot parallellslalåm

Løseth er på sin side hjemme i Norge og forbereder seg til parallellslalåm-rennene i Stockholm neste uke.

– Det har vært en flott vinter for meg, men jeg har ganske kort hukommelse på slike ting. Jeg har fortsatt en jobb å gjøre, forteller hun med et smil.

– Det er mange poeng å kjempe om i Stockholm. Personlig liker jeg parallellslalåm. Men jeg har både gjort det bra og dårlig i den øvelsen tidligere, så alt kan skje, sier Løseth.