Minst 28 drept og 61 skadd i eksplosjon i Ankara

En bilbombe eksploderte idet flere busser med militært personell passerte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

28 mennesker er drept og minst 61 såret i et bombeangrep mot en militærbuss i Ankara i Tyrkia, sier den tyrkiske visestatsministeren til AP.

Tyrkiske myndigheter kaller det et terrorangrep og skylder på kurdiske PKK.

Et kjøretøy fullastet med eksplosiver gikk i lufta og rammet en militærbuss som ventet på grønt lys onsdag kveld.

Eksplosjonen onsdag kveld skjedde ved en militærforlegning og forårsaket en kraftig brann.

– Tyrkia viker ikke

Bilder på TV og i sosiale medier viser tykk svart røyk som steg opp over forlegningen, som ligger like ved regjeringskvartalet og parlamentet i sentrum av den tyrkiske hovedstaden, og et stort antall ambulanser kom rast til stedet.

Tyrkias kamp mot folk som angriper landets interesser skal intensiveres, slår president Recep Tayyip Erdogan fast etter bombeangrepet.

Tyrkia skal være mer besluttsomt enn noen gang tidligere og benytte sin rett til selvforsvar, heter det i en uttalelse fra Erdogan.

RØYK: Flammer og røyk kunne sees på lang avstand i Ankara. FOTO: Twitter
RØYK: Flammer og røyk kunne sees på lang avstand i Ankara. FOTO: Twitter

– Vår besluttsomhet ved å svare på denne type angrep både innenfor og utenfor våre grenser blir sterkere når slike handlinger finner sted. Det må være klart at Tyrkia ikke viker tilbake fra sin rett til selvforsvar når som helst, hvor som helst og ved en hvilken som helst anledning, sier Erdogan.

– Vi skal fortsette vår kamp mot dem som utfører slike angrep, og som ikke har kjennskap til moralske eller humanitære grenser, og styrken bak dem, med mer besluttsomhet hver dag, sier Erdogan videre.

Terrorhandling

Statsminister Ahmet Davutoglu avlyser en planlagt reise til EU-toppmøtet i Brussel senere onsdag kveld som følge av bombeangrepet.

I en uttalelse fra en talsperson ved forsvarets militærstab bekreftes det at bomben var rettet mot en buss som fraktet militærpersonell.

Eksplosjonen var så kraftig at den kunne høres over store deler av den tyrkiske hovedstaden Ankara rundt klokken 17:45 onsdag.

Det regjerende AK-partiets talsmann Omer Celik sier bombeangrepet er en terrorhandling.

Flere angrep

CNN Tyrkia melder at myndighetene har nedlagt forbud mot å rapportere noe som helst fra hendelsen, unntatt offisielle meldinger som blir sendt ut.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak bomben.

Tyrkia har vært rammet av flere bombeangrep de siste månedene, senest 12. januar da tolv tyske turister ble drept i Istanbul.

I oktober i fjor ble over 100 mennesker drept og over 500 såret i en selvmordaksjon mot en fredsdemonstrasjon i Ankara.

33 mennesker mistet livet og over 100 ble såret i et selvmordsangrep i byen Suruc i juli i fjor.