Kvitnes kjempet mot tårene da han sang «Ei hand å holde i»

– Jeg måtte virkelig ta meg sammen for ikke å begynne å grine.

Jørn Hoel (58) ble allemannseie da han fremførte «Ei hand å holde i» under TV-aksjonen «Hjerte for livet» i 1987.

«Hjerte for livet» samlet inn penger til bekjemping av hjertesykdommer, og dét er et tema som står Hoel og «Hver gang vi møtes»-kompisen Henning Kvitnes (57) nært.

Mistet fedrene som tenåringer

Både Hoel og Kvitnes var tenåringer da deres fedre Thor Kolmar Hoel (1927-1977) og Jarle Leif Kvitnes (1927-1975) døde på grunn av hjertesvikt.

I lørdagens «Hver gang vi møtes» skal Hoel hedres, og Kvitnes valgte å fremføre «Ei hand å holde i». Kvitnes forteller til TV 2 at låta fikk en helt annen betydning for ham etter å ha hørt Hoel fortelle om farens dødsfall.

– Jeg har hørt den sangen sikkert ti tusen ganger, og den er litt slitt i kantene som alle sånne sanger har blitt, men den fikk en helt ny betydning etter jeg fikk mer innsyn i den. Jørn var 17 år gammel da faren hans døde, og jeg var 18 da min far døde. Jeg kjente meg veldig igjen. Historien kom hjem, på en måte, forteller Kvitnes til TV 2.

Jørn Hoel snakker om sin avdøde far:

Det ble derfor en spesiell og sterk opplevelse for ham å fremføre låta i programmet.

– Det var den eneste gangen hvor jeg virkelig måtte ta meg sammen for ikke å begynne å grine. Særlig med forhistorien Jørn fortalte rett før jeg skulle synge den. Det ble veldig sterkt.

  • Se Henning Kvitnes fremføre «Ei hand å holde i» øverst i artikkelen.

– Ufattelig fin versjon!

Hoel setter utrolig stor pris på Halden-rockerens tolkning av sangen.

– Det var en ufattelig fin versjon! Han har en veldig robust stemme som tar hele plassen i låta, og jeg liker det veldig godt. Og jeg likte måten låten var arrangert. Jeg fikk en litt sånn Springsteen-, Ulf Lundell-, stadionaktig feeling. Det synes jeg er veldig kult. Jeg har prøvd noen ganger selv å ha gjort låten i retningen av en annen groove, sier Hoel ivrig til TV 2.

Det er for øvrig flere triste historier som er knyttet til låta.

Trygve Hoff, som var medkomponist på «Ei hand å holde i», døde i desember 1987 av et hjerteinfarkt, og Hoel engasjerte seg åresvis i Hoffs minnefond som samlet inn penger til hjerteforskning.

Under en konsert i Bodø i 2005 fikk Hoel selv et mindre hjerteinfarkt på scenen mens han fremførte «Ei hand å holde i».

  • Jørn Hoel hylles i «Hver gang vi møtes» lørdag klokken 20.00 på TV 2.