DØMT: En mann (28) er i Follo tingrett dømt til ett års fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i flere tilfeller av vold. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
DØMT: En mann (28) er i Follo tingrett dømt til ett års fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i flere tilfeller av vold. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Skype-venn (25) utsatte jente (18) for voldsmareritt: –Slang henne inn i et hundebur

De møttes via Skype og flyttet sammen. Men etter kort tid endret samlivet seg for den unge jenta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En nå 28 år gammel mann er i Follo tingrett dømt til ett års fengsel. Halve straffen er gjort betinget.

Dette er mildere enn påstanden fra aktor, som ba om ett og et halvt års ubetinget fengsel.

Mannen må også betale 50.000 kroner i oppreisning til sin tidligere samboer, samt 9000 i erstatning for ødelagte klær, telefon og datamaskin.

Han ble funnet skyldig i flere tilfeller av vold mot den da 18 år gamle samboeren. Hun flyttet fra Trøndelag til Ski etter at de to ble kjent via Skype i løpet av våren og sommeren 2012.

Endret seg etter flytting

De to flyttet senere til en annen kommune i området. Det var etter dette den da 25 år gamle kjæresten endret seg.

Follo tingrett finner det bevist at den unge mannen tok kvelertak på samboeren, slo hodet hennes i gulvet, dro henne etter håret og snakket nedsettende til henne.

Han tok også frem penis og truet med å urinere henne i ansiktet.

– Han slang henne så inn i et stort hundebur, hvor hun fikk beskjed om å være til hun bedret seg, oppsummerer Follo tingrett.

Holdt kniv mot strupen

Tingretten slår også fast at mannen holdt en kniv mot strupen til den unge kvinnen, og at han flere ganger stengte henne ute fra leiligheten. En gang forlot hun leiligheten for å slippe unna volden, og gjemte seg på en skole i nærheten.

Herfra ringte hun politiet, som ble med henne hjem. De oppfattet samboeren som aggressiv og anbefalte henne å overnatte på hotell.

– Hun har forklart om daglige krenkelser i form av at hun ikke fikk gå ut, at hun ble beskyldt for å være psykopat og fortalt at hun var gal. Fornærmede har videre forklart om en episode hvor hun snakket med en kamerat på Facebook, og hvor tiltalte rev opp tastaturet på PC-en hennes, skriver tingretten.

Den tiltalte 28-åringen benekter at dette har skjedd, men blir ikke hørt av retten, som støtter seg på vitneforklaringer som passer med offerets forklaring.

En annen kvinne, som tiltalte tidligere bodde sammen med, var blant vitnene. Også hun fortalte at hun var utsatt for vold fra 28-åringen.

Ikke enkelthendelser

Retten beskriver de tre månedene med vold som «et mønster av krenkelse og mishandling», og ikke kun enkeltstående hendelser.

28-åringen ble samtidig dømt for brudd på våpenloven. Han fikk strafferabatt i form av at halve fengselsstraffen på ett år ble gjort betinget, på grunn av lang behandlingstid i straffesystemet.

Etter at saken ble anmeldt til politiet i desember 2012, tok det mer enn ett år før politiet etterforsket saken. Tiltalen ble tatt ut i februar 2014, men først i februar 2016 ble saken ført i retten.

TV 2 har vært i kontakt med 28-åringens forsvarer, Harald Otterstad. Han har foreløpig ikke diskutert saken med sin klient.