Republikanernes presidentkandidat Jeb Bush la ut et bilde av et håndvåpen tittulert med «America» tirsdag.  FOTO: AFP / Nicholas Kamm
Republikanernes presidentkandidat Jeb Bush la ut et bilde av et håndvåpen tittulert med «America» tirsdag.  FOTO: AFP / Nicholas Kamm Foto: Nicholas Kamm

presidentkandidatens våpenbilde «alle» snakker om:

Internett skyter tilbake etter Bush-våpentweet

Presidentkandidat Jeb Bush vant Twitter etter å ha postet våpenbilde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bildet Jeb Bush la ut på twitter sprengte sosiale medier tirsdag kveld. Det hylles, debatteres, kritiseres og ikke minst vitses med.

Pistolen på bildet har inngravert: Guvernør Jeb Bush, og presidentkandidaten har kun skrevet ett ord med tweeten: «America».

Bush, som er tidligere guvernør i Florida, og lillebror av ekspresident George Bush, har ikke forklart hvorfor han postet bildet. Men han var på besøk hos en våpenfabrikant i Columbia, South Carolina, samme dag.

Tweeten er retweetet over 18.000 ganger, noe som slår alle rekorder sammenlignet med hans tidligere tvitringer. Selv om noen hyller ham for den slagkraftige tweeten, er det aller meste harselas og sarkastiske vitser med tituleringen «America».

Mange påpeker den urovekkende drapsstatistikken i USA, mens Edward Snowden rett og slett ber Jeb Bush om å slette twitterkontoen sin.

Kandidatene fra republikanerne driver valgkamp med sikte på primærvalg i South Carolina søndag. Bush ligger på fjerdeplass blant de republikanske kandidatene som ønsker å bli USAs neste president.