INNRØMMER LOVBRUDD: Vimpelcom-saken har ikke vært god for Telenor. Her fra Telenor-bygget på Fornebu.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
INNRØMMER LOVBRUDD: Vimpelcom-saken har ikke vært god for Telenor. Her fra Telenor-bygget på Fornebu. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Vimpelcom innrømmer lovbrudd

Vimpelcom skriver i sin kvartalsrapport at selskapet innrømmer lovbrudd i forbindelse med den omfattende korrupsjonssaken som etterforskes både i Nederland og USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selskapet opplyser at man har vært i diskusjoner med amerikanske og nederlandske myndigheter, og skriver at det er blitt enighet om et forlik, skriver Dagens Næringsliv.

«Selskapet (...) vedgår visse brudd på U.S. Foreign Corrupt Practices Act og relevante nederlandske lover.», skriver selskapet.

Den såkalte U.S. Foreign Corrupt Practices Act er de amerikanske anti-korrupsjonslovene.

Høsten 2014 ble det kjent at Vimpelcom etterforskes internasjonalt for store pengeoverføringer til et postkasseselskap som eies av venninnen til den usbekiske presidentdatteren Gulnara Karimova. Betalingene i 2006 og 2011 mistenkes å være oppgjør for telelisenser i Usbekistan.

Telenor kjøpte seg opp i det russiske selskapet i 1998, men varslet i oktober i fjor at de ville selge sin eierandel på 33 prosent. Da hadde allerede Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité behandlet saken og kritisert Telenor for manglende innsats mot korrupsjon i Vimpelcom. (©NTB) (©NTB)