TA GREP: Carl I. Hagen ber Siv Jensen viser muskler i flysetesaken. Her er de to avbildet under feiringen av Hagens 70-årsdag i Oslo rådhus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TA GREP: Carl I. Hagen ber Siv Jensen viser muskler i flysetesaken. Her er de to avbildet under feiringen av Hagens 70-årsdag i Oslo rådhus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Carl I. Hagen ber Siv Jensen ta grep: – Nå må du fremstå som Frp'er

I et Facebook-innlegg ber Carl I. Hagen partifelle Siv Jensen ta grep i flyseteavgift-saken. – Engasjement synes jeg bare er fint, svarer Jensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På sin offentlige Facebook-profil skriver Carl I. Hagen (Frp) til kollega og partifelle, Siv Jensen.

– Vær så snill, Siv! Dropp flyseteavgiften eller i alle fall svar hver gang at dette var Venstres budsjettseier!

Hagen trekker også inn Frp sin kamp for lavere bilutgifter.

– Ser også diskusjoner om bilavgifter og da bør du huske at Willoch gikk av fordi han ikke fikk støtte til å øke bensin avgiften fordi oljeprisen midlertidig gikk ned, skriver Hagen.

Det var Nettavisen som først omtalte saken.

Frp først

Fremskrittspartiets gruppeleder i Oslos bystyre mener Jensen må sette partiets prioriteringer først.

I desember gikk Frp med på å innføre den mye omtalte flyseteavgiften, en avgift som har vært Venstre sin kampsak. Det skjedde helt på slutten av intense budsjettforhandlinger.

Det mener Carl I. Hagen ikke burde skjedd.

– Er det noe fornuft igjen i regjeringen så må dette utsettes til man kjenner mer til konsekvensene. Jeg mener Siv nå bør si nei til flyseteavgiften, understreker Carl I. Hagen til TV 2.

I innlegget skriver han Siv Jensen ikke bare må fokusere på sin rolle som finansminister, men også som Frp-leder.

– Jeg satte partiets program først og foran å redde en regjering som på mange områder sto for en en helt annen politikk. Hvor ble det av et eget utenlandsbudsjett og variable drivstoffavgifter som var helt sentrale frem til FrP gikk inn i regjering? spør Hagen.

– Nå må du fremstå som Frp'er og ikke bare leder av finansdepartementet, skriver Hagen.

Budsjettforlik

Finansminister og Frp-leder, Siv Jensen sier til TV 2 at flyseteavgiften er noe som engasjerer mange.

– Carl, i likhet med mange andre, har sterke meninger om denne avgiften. Engasjement synes jeg bare er fint. Denne avgiften var ikke en del av regjeringens budsjettforslag, men en del av budsjettforliket med KrF og V i Stortinget, sier Jensen til TV 2.

Hun mener avgiften er nødvendig for at Frp skal få gjennomslag for andre ting.

– Vi har akseptert en flypassasjeravgift for å få gjennomslag for velkjent, god FrP-politikk som økt satsing på vei, helse, politi og ikke minst 8000 kroner mer i pensjon til gifte og samboende pensjonistpar, sier Jensen.

Forslaget om flyseteavgiften er fortsatt på høring.

Tirsdag kom Konkurransetilsynet på banen, og mener avgiften kan skade konkurransen i markedet. De mener forslaget må utredes mer før en eventuelle innføring.

– Avgiften er nå på høring og Finansdepartementet skal gå nøye gjennom de svarene vi har fått inkludert svaret fra Konkurransetilsynet, sier Jensen.