Cavani og Zlatan senket Chelsea

PSG slo Chelsea, men Mikel fikset et viktig bortemål for de blå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se scoringene fra kampen i sportsnyhetene øverst!

PSG-Chelsea 2-1

Et hardtkjempende Chelsea måtte gi tapt 1-2 borte for PSG i første kamp av åttedelsfinalen i Mesterligaen. Det var deres første tap etter at Guus Hiddink tok over før jul.

Zlatan Ibrahimovic og Edinson Cavani sikret seieren for franskmennene, men Mikels scoring like før pause gjør at håpet om avansement lever for Chelsea.

– Vi vet hvor gode de er. Vi ville ha en scoring og det klarte vi. Nå som vi har det målet, må vi bygge på det hjemme og få et resultat som gjør at vi går videre, sa Mikel på Viasat etter kampen.

Cavani: – Det har vært vanskelig

Cavani selv var svært lykkelig etter kampen.

– Dette var en fantastisk kveld. Vi vant, og det er det viktigste. For vi ønsker å vinne denne turneringen. Jeg er veldig glad. Dette gir oss styrke til å jobbe på fremover, sier han til beIN Sports, ifølge Le Parisien.

Cavani har måttet tåle skarp kritikk i Frankrike de siste månedene for dårlige holdninger. Det skapte for eksempel muggen stemning da han kom fire dager for seint tilbake fra juleferien i Uruguay.

Zlatan Ibrahimovic scoret på frispark. Foto: Scanpix
Zlatan Ibrahimovic scoret på frispark. Foto: Scanpix Foto: Francois Mori

Etter nyttår har derfor Cavani varmet PSG-benken det meste av tiden, noe han også gjorde mot Chelsea.

Derfor smakte vinnerscoringen – som kom kun etter fire minutter på banen – ekstra godt.

– Det siste tiden har vært vanskelig for meg, men jeg ønsker å endre på det. Jeg fikk muligheten til å score vinnermålet i dag, og dette er en stor seier for oss, sier Cavani.

Zlatan scoret, Mikel utlignet

Da kampen startet, var det PSG som hadde presset. Likevel holdt Chelsea stand og tok etter hvert over initiativet i Paris.

Mikel jublet for 1-1-scoringen.
Mikel jublet for 1-1-scoringen. Foto: Francois Mori

Diego Costa hadde en gigantsjanse til å gi Chelsea ledelsen, men headingen fra kort hold ble avverget av Kevin Trapp i PSGs mål.

Det første målet kom ved den svenske superspissen Zlatan Ibrahimovic. Mikel lagde et unødvendig frispark noen meter utenfor 16-meteren etter 39 minutter. Zlatan fyrte av med storsleggen, ballen gikk via Chelsea-muren og i mål ved siden av en utspilt Thibaut Courtois.

Det var Zlatans 46. scoring i Mesterligaen.

Det tok ikke lang tid før Mikel fikk gjøre opp for seg. Like før pause serverte Willian en corner der ballen falt ned foran føttene til nigerianeren. 28-åringen banket den i nettet og kunne juble for sin andre scoring på 55 kamper i Mesterligaen.

PSG med kjempepress

Ibrahimovic var frisk også etter pause. Etter 53 minutter skjøt han hardt fra skrått hold, men traff Courtois. PSG festet grepet også i starten av den omgangen, men Chelsea forsvarte seg bra og fremsto som et mye bedre lag enn de har gjort så langt denne sesongen.

PSG presset, men Chelsea så ut til å hente frem parkere bussen-taktikken som sikret dem seier i Mesterliga-finalen i 2012 mot Bayern München.

Seier ble det ikke i Paris i 2016. Edinson Cavani ble byttet inn for Lucas, og i det 78 minuttet tok PSG ledelsen igjen.

Cavani vendte seg lynraskt fri fra Branislav Ivanovic, ble spilt kjapt gjennom og avsluttet på nydelig vis med et skudd i mål fra skrått hold. En klassescoring av PSG og Cavani, som sikret 2-1-seier.

Returkampen går i London 9. mars. Benfica slo Zenit 1-0 i tirsdagens andre kamp.