SMIL: Lille Buddy vet naturligvis ikke selv at han har kort tid igjen, og smilet til den lille rakkeren er sjeldent langt unna. Alle foto: Skjermdump fra «Buddy's  Bucket List» på Facebook.
SMIL: Lille Buddy vet naturligvis ikke selv at han har kort tid igjen, og smilet til den lille rakkeren er sjeldent langt unna. Alle foto: Skjermdump fra «Buddy's  Bucket List» på Facebook.

Lille Buddy har kun uker igjen å leve – frem til det skal han bade i luksus

Sykdommen ble oppdaget for sent, og Buddy har kort tid igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den lille australske kveghunden Buddy (4) er diagnostisert med en alvorlig type lymfekreft.

Hunden har kun 4-6 uker igjen å leve fordi kreften har spredd seg og ble oppdaget for sent, ifølge veterinæren som har undersøkt Buddy.

Det skriver 9news.com, som først omtalte saken.

Det skal ha vært en veterinær som overså lymfeknutene hans under en rutineinspeksjon, og nå er det for sent å redde ham.

Emily Mochan (25) eier Buddy, og hun ble selvsagt rystet da hun fikk dødsbudskapet.

– Da jeg fikk beskjeden var jeg overrasket over hvor sprudlende Buddy var. Men jeg visste jeg måtte velge, jeg kunne være deprimert eller jeg kunne gjøre noe med det, og være positiv, sier hundeieren.

Buddy med briller smiler lurt til kamera. Alle foto: Skjermdump fra «Buddy's  Bucket List» på Facebook.
Buddy med briller smiler lurt til kamera. Alle foto: Skjermdump fra «Buddy's Bucket List» på Facebook.

To do-liste
Fast bestemt på å gjøre det beste ut av omstendighetene satt Mochan opp Facebook-siden «Buddy's Bucket List», og begynte å ta i mot forslag på ting de to kunne gjøre sammen.

Forslagene på siden har variert fra å spise en hel rekke pølser til og la en stjernespiller i baseball kaste ball med ham.

Og som vi kan se av bildene blir Buddy virkelig tatt godt vare på. Han koser seg med ekstravagant biff, får luksusmassasje og er på deilig båttur.

– Han går på Kortisol og merker ingen smerter nå. Og du skal se hva han spiser til frokost: Det er bare en liten bit hundemat, men ved siden av får han kylling og kyllingvinger.

Snart slutt
Hun ønsker å gjøre alt hun kan for hunden i den perioden han har igjen, og ta vare på den tiden som er akkurat nå.

Tiden før hunden selv forstår at noe er galt.

– Han vet ikke at han har kreft. Han kjenner ingen smerte akkurat nå, sier Emily.

Men dessverre vet Emily at hennes lille rakker ikke kan smile for evig tid. Snart vil lille Buddy slutte å reagere på Kortisol og steroidene han får.

– Det vil komme en dag da han slutter å svare til steroidene, og det kommer til å skje veldig raskt. Da vil han ikke ha interesse for noe, han kommer ikke til å ville kaste ball, og han vil ikke stå opp fra sengen, sier hun.

– Men jeg er veldig glad for at Buddy fikk muligheten til å være så lykkelig som han er – akkurat nå.

Buddy er sjefen på båttur. Alle foto: Skjermdump fra «Buddy's  Bucket List» på Facebook.
Buddy er sjefen på båttur. Alle foto: Skjermdump fra «Buddy's Bucket List» på Facebook.
Men også på båttur må brillene på. Lille luringen ser ikke til å bry seg nevneverdig. Alle foto: Skjermdump fra «Buddy's  Bucket List» på Facebook.
Men også på båttur må brillene på. Lille luringen ser ikke til å bry seg nevneverdig. Alle foto: Skjermdump fra «Buddy's Bucket List» på Facebook.