WIKHEIMS NYE LAGKAMERATER: Slik Gent stilte i siste gruppespillskamp mot Zenit. Oppe fra venstre: Rafinha, Stefan Mitrovic, Lasse Nielsen, Laurent Depoitre, Matz Sels, Renato Neto. Nede fra venstre: Thomas Foket, Danjel Milicevic, Moses Simon, Nana Asare, Sven Kums.  FOTO: AFP PHOTO / JOHN THYS
WIKHEIMS NYE LAGKAMERATER: Slik Gent stilte i siste gruppespillskamp mot Zenit. Oppe fra venstre: Rafinha, Stefan Mitrovic, Lasse Nielsen, Laurent Depoitre, Matz Sels, Renato Neto. Nede fra venstre: Thomas Foket, Danjel Milicevic, Moses Simon, Nana Asare, Sven Kums.  FOTO: AFP PHOTO / JOHN THYS Foto: Emmanuel Dunand

Denne lagkameraten har imponert Wikheim mest

Gustav Wikheim mener laget har det som skal til for å slå ut Manchester Uniteds overmenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gent-Wolfsburg (20.45)

En lyskeskadet Gustav Wikheim rakk akkurat ikke å bli helt spilleklar til Gents åttedelsfinale mot Wolfsburg i Mesterligaen onsdag.

Til tross for at han var tilbake i trening på mandag denne uken, må han støtte sine nye lagkamerater fra tribunen, istedet for å være en del av kamptroppen.

Wikheim har bare har vært et par måneder i klubben siden overgangen fra Strømsgodset, men likevel har han rukket å danne seg et godt bilde av lagkameratene sine, og nivået på dem.

– I Gent er nivået veldig, veldig høyt. Det er en god del høyere enn det som var i Tippeligaen. Ligaen generelt er vanskelig å si. Der har jeg ikke sett eller spilt nok, men det virker som det er et bra nivå, sier Wikheim til TV 2.

– Hvilken lagkamerat har imponert deg mest?

– Det er nok kapteinen vår. Sven Kums. Han er en veldig solid type med gode ferdigheter. I tillegg til nummer 19, Brecht Dejaeghere. Han syns jeg har vært veldig god siden jeg kom hit.

– Har troen

I gruppespillet sa Gent au revoir til Lyon, og hasta la vista til Valencia. Zenit St. Petersburg holdt belgierne bak seg på tabellen, og gruppetoer Gent måtte derfor ut mot en gruppevinner i åttedelsfinalen.

Der møter de Manchester Uniteds overmenn Wolfsburg, og tyskerne gjester Belgia først.

Der møter de en selvsikker gjeng.

– Vi har veldig troen. Det er en stor selvtillit i gruppen, og de vet hva det kan. Det virker som om det gode gruppespillet har gjort dem veldig trygge på hva som venter, og at det er gode muligheter om man presterer på nivået man kan, sier Wikheim.

Annerledes stil i ligaen

I Jupiler Pro League er Gent blant de aller beste. Selv etter tapet for Club Brügge forrige helg, uten Wikheim, er de á poeng med rivalene om ligatittelen.

Anderlecht halser noen poeng etter.

Det gjør også at spillestilen er noe annerledes i onsdagens Mesterliga-kamp. I serien er det høyt press, høy intensitet og veldig mange folk i angrep.

Skal de avansere til kvartfinalen i Mesterligaen må det trolig en annen medisin til.

– Det er klart det er veldig viktig ikke å slippe inn noen bortemål. Så det er nok den grunnleggende planen. Man må være forberedt på at dette er lag på et litt annet nivå enn det man møter til vanlig. Dette er jo det høyeste nivået i Fotball-Europa, slår Wikheim.

Trener mer

Selv om skaden kom på et ubeleilig tidspunkt, og koster ham en potensiell Mesterliga-debut er han fornøyd med hvordan det har gått siden han flyttet til Belgia.

– Belgia er ikke så veldig annerledes enn Norge, og Gent er en veldig fin klubb der alle snakker med alle, sier Wikheim som særlig har funnet tonen med danske Lasse Nielsen.

Men det er ikke bare sosialt han trives.

Også sportslig kommer utfordringene, både på trening og i kamp der det til nå er blitt en kamp fra start og to innhopp. Nivået er høyt, ikke bare på spillerne, men også trenerne.

– Jeg føler at jeg lærer mye her. Det er mye nye tanker om fotball og trening, sammenlignet med det jeg er vant med, forklarer 22-åringen.

– Trenerne kommer med mange tips og ting som jeg aldri har tenkt på, men det jeg har merket meg mest er at det er mye mer og hardere trening.

– Kan det ha ført til skaden?

– Det kan godt hende. Jeg kom fra ferie og fotballfri, og de startet meg veldig hardt. Det har nok hatt en innvirkning, men når jeg får kroppen vant til det så skal det nok ikke bli noe problem.

Om Wikheim holder seg skadefri de kommende ukene kan han kjempe seg tilbake i Gent-troppen i tide til returmøtet med Wolfsburg 8. mars.

Har du fått med deg disse klippene?