UNNSLAPP: 42-åringen skulle etter planen henrettes med giftsprøyte. Bildet viser et henrettelsesrom i Texas i USA. Foto: AP Photo/Pat Sullivan
UNNSLAPP: 42-åringen skulle etter planen henrettes med giftsprøyte. Bildet viser et henrettelsesrom i Texas i USA. Foto: AP Photo/Pat Sullivan Foto: Pat Sullivan

Slapp unna dødsstraff med en pose sæd og en sprøyte

Vietnamesisk kvinne klekket ut en mesterlig plan for å slippe å bli henrettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

42 år gamle Nguyen Thi Hue ble i 2014 dømt til døden for narkotikasmugling i Vietnam.

Nå er fire fengselsbetjenter i Quang Ninh-provinsen i landet suspendert etter at 42-åringen ble gravid på dødscella.

Det skriver avisen Thanh Nien News.

Ifølge avisa skal hun ha kjøpt sæd av en medfange for et beløp tilsvarende rundt 20.000 norske kroner. Hun fikk overlevert en pose med sæd og en sprøyte to ganger, og i april venter hun barn.

Hun hadde en god grunn til å være såpass ivrig etter å bli gravid, på tross av at hun sitter i fengsel. I Vietnam blir dødsstraffer nemlig automatisk omgjort om den dømte har et barn under 36 måneder. Dermed er Hues straff omgjort til livsvarig fengsel.

Det er ikke første gang dette skjer, ifølge avisa. I 2007 ble to betjenter fengslet etter at de lot en annen dødsdømt kvinne ha sex med en medfange. Hun ble også gravid og unnslapp giftsprøyten.

Vietnam har dødsstraff for en lang rekke forbrytelser, men er i en prosess med å reformere sine straffelover.

Fra juli i år forsvinner dødsstraff for syv typer forbrytelser, blant annet å overgi seg i krig og narkotikaforbrytelser.

Landet henretter sine dødsdømte med giftsprøyter etter at henretting ved skyting ble avskaffet i 2011.