INTERNASJONALT: Gustav Wikheim (i midten) på Gent-trening sammen med Stefan Mitrovic (venstre) og Kenneth Saief (høyre). FOTO: AFP / Belga / Jasper Jacobs / Belgium
INTERNASJONALT: Gustav Wikheim (i midten) på Gent-trening sammen med Stefan Mitrovic (venstre) og Kenneth Saief (høyre). FOTO: AFP / Belga / Jasper Jacobs / Belgium Foto: Jasper Jacobs

Skadeplaget Wikheim må vente på Mesterliga-debut

Gustav Wikheim er tilbake i trening etter en lyskeskade, men er ikke med i Gents Mesterliga-tropp til kampen mot Wolfsburg onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gent-Wolfsburg (onsdag kl. 20.45)

Det bekrefter Wikheim selv til TV 2.

– Status er at jeg har trent de siste to dagene, men at jeg ikke er med i morgen, sier Wikheim.

Dermed lar Champions League-debuten vente på seg.

– Det er veldig kjipt selvfølgelig.

For lite, for sent

Gent tar i mot Wolfsburg til den første av to åttedelsfinaler i Champions League, etter at de imponerte i gruppespillet hvor de blant annet slo ut stormakter som Valencia og Lyon.

En lyskeskade har holdt 22-åringen ute av den belgiske storklubbens to siste kamptropper, og han kom først tilbake i trening denne uken.

Da skjønte den tidligere Strømsgodset-spilleren at han trolig ikke ville være aktuell til troppen.

– Jeg fikk inntrykk av at når jeg ikke kom tilbake i trening tidligere enn jeg gjorde, så var det ikke så veldig sannsynlig at jeg ville være med, sier Wikheim.

Har fått debuten

Gustav Wikheim forlot Strømsgodset etter forrige sesong, og har funnet seg til rette i Gent.

Før skaden hadde han etablert seg i kamptroppen til de blå. Han hadde fått ett innhopp i serien, i tillegg til en kamp fra start og et innhopp i cupen.

Det til tross for at han kom inn på et lag som var vant til å vinne kamper, og der det er liten grunn til å endre på laget. Gent ligger á poeng med Club Brugge på toppen av Jupiler Pro League.

Slikt sett var tidspunktet for skaden alt annen enn ideell.

– Jeg tipper jeg hadde vært i troppen om jeg ikke hadde blitt skadet, men det er bare å fortsette å jobbe hardt, så får vi se til returoppgjøret, sier Gustav Wikheim.