FERDIG I DRAMMEN: Frode Scheie.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FERDIG I DRAMMEN: Frode Scheie. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Frode Scheie ferdig i Drammen

Drammens daglige leder forlater en klubb i økonomisk kaos.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frode Scheie og Drammen er blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet.

Dette skriver klubben i en pressemelding onsdag:

«Drammen Håndballklubb og Frode Scheie har i dag i fellesskap blitt enige om å avslutte samarbeidet fra 15.2.16. Partene er enige om å legge uenigheter bak seg. Alle krav mellom partene som følge av arbeidsforholdet er avgjort og avsluttet. Det viktigste fremover nå er fokus på DHKs videre sportslige satsing, og partene vil derfor ikke kommentere saken utover dette.»

Drammen håndballklubb har slitt økonomisk i lang tid og situasjonen i klubben er nå kritisk. Et underskudd over flere år forverret seg da styret i klubben avdekket store avvik i regnskapet.

Etter det TV 2 Sporten erfarer har Drammen mistenkt økonomisk mislighold i klubben. De har likevel ikke funnet bevis som knytter dette til Frode Scheie.

Sykemeldinger og en anstrengt økonomi gjorde at klubbens styre måtte gå mer detaljert til verks enn vanlig.

– Det har gitt undertegnede og styret mulighet til å gå inn i regnskapet og se på detaljer som vi ellers normalt på dette tidspunktet ikke ville gjort. Vi har selvsagt løpende regnskapsrapporter som en klubb av vår størrelse har. Vi ser at vi har fått et større akkumulert underskudd i de to siste månedene enn det vi tidligere hadde fått rapportert, sa styreleder Leif Kronstad til TV 2 i januar.

Det er flere forhold som gjør at klubben har diskutert Scheies fremtid.

– Har dere mistanke om økonomisk mislighold av daglig leder, Frode Scheie?

– Ingen kommentar, sier Kronstad.

Scheie og Drammen har hatt flere møter de siste ukene. Det har vært sterke reaksjoner i Drammen på at han jobber som kommentator for Viasat samtidig som han er sykemeldt fra jobben i Drammen HK.

– Vi forholder oss til at vi har mottatt en sykemelding, men vi har fått mange spørsmål fra sponsorer og andre, og da er det slik at de fleste jeg har pratet med, mener det strider med vanlig folks rettsoppfatning å være sykemeldt og jobbe i annen sammenheng, sier Kronstad.

Drammen hadde store visjoner før denne sesongen og ønsket å bli herrenes svar på Larvik. Ni nye spillere ble signert, deriblant Frank Løke og Kristian Kjelling.

– Vi sikter høyt. Vi ser at det er en ledig plass øverst på tronen og den ønsker vi å ta, sa Frode Scheie til TV 2 i september.

Nå er klubben i økonomisk krise. Drammen ligger på en foreløpig tiendeplass på tabellen. Utenomsportslig har det også vært rabalder. Frank Løke fikk sparken etter klubbens julebord.

– Klubben er i en vanskelig situasjon, vi har et akkumulert underskudd over flere år og 2015 har ikke vært noe enklere, sier Kronstad.

– Når det gjelder «fra Drammen til drømmen» og ambisjonen om å overta tronen på herresiden i Norge, er det opplagt at det er en mer langsiktig plan. Nå handler det om å sette tæring etter næring og bygge stein på stein basert på det mannskapet og den økonomien vi har i klubben, sier Kronstad.

TV 2 har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra Frode Scheie uten hell.