NUMMER EN: Renee Fagerhøi ble årets Top Chef. Foto: Thomas Reisæther/TV 2
NUMMER EN: Renee Fagerhøi ble årets Top Chef. Foto: Thomas Reisæther/TV 2 Foto: Thomas Reisaeter

Reneé Fagerhøi fikset biffen – er Norges nye Top Chef!

Reneé Fagerhøi (28) vant Top Chef: – Dette er helt sjukt!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Reneé Fagerhøi (28) kunne mandag endelig slippe jubelen løs – som Norges første Top Chef.

– Dette var helt sjukt! Jeg har hele tiden følt meg som en underdog. Da jeg startet kjente jeg ingen andre og tenkte hele tiden: «hjelp, hva har jeg begitt meg ut på», forteller Fagerhøi til TV 2.

Drømmer om egen restaurant

Hva dette vil bety for karrieren, vet ikke Fagerhøi, som til daglig er kjøkkensjef på restauranten Kalas & Canasta i Trondheim.

– Jeg har ingen aning, men jeg håper jo at flere får øynene opp for meg. Jeg drømmer om å starte min egen restaurant, så kanskje noen som har fulgt med har lyst til å starte noe sammen med meg.

VANT: Renee Fagerhøi er Norges nye Top Chef. Foto: Alex Iversen/TV 2
VANT: Renee Fagerhøi er Norges nye Top Chef. Foto: Alex Iversen/TV 2 Foto: Thomas Reisaeter

Var vegetarianer

Fagerhøi bestemte seg som 22-åring at hun ville bli kokk, men som vegetarianer ble hun møtt med endel skepsis.

– Den dagen jeg bestemte meg for å bli kokk, så var det et så brennende ønske for meg at jeg rett og slett bestemte meg for at jeg skulle lære meg alt om kjøtt og fisk. I dag er det flere kokker som er vegetarianere, men jeg husker at på den tiden fikk folk nærmest sjokk da jeg fortalte at jeg var vegetarianer, forteller hun til TV 2.

Hard kamp

Årets Top Chef har bydd på hard konkurranse mellom deltakerne, men det var altså Fagerhøi som til slutt ordnet biffen og kunne krone seg som årets Top Chef på TV 2.

– Det har vært en hard kamp, og jeg har gitt alt hele veien. Dette har også vært en bekreftelse på meg selv og jeg har fått større selvtillit av å være med i Top Chef. Jeg har forstått at det jeg holder på med kanskje ikke er helt bak mål.

Ikke rart at tårene rant da hun stod igjen som vinner i mandagens finale.

– Når jeg står alene igjen med Hallvar, som har vært min største konkurrent, og er hundre prosent sikker på at han har vunnet, og vinner, da ble jeg så glad at tårene bare spruta, avslutter Norges nye mesterkokk.